Pla obert de l'esvoranc en una via entre Sitges i Vilanova i la Geltrú

Adif preveu restablir aquest dimecres la circulació al tram de l'R2 afectat per un esvoranc

Renfe manté el dispositiu d'autocars alternatiu per si la «complexitat dels treballs» no permet complir el calendari

Adif preveu restablir el trànsit ferroviari per ambdues vies al trajecte Sitges-Vilanova i la Geltrú dimecres al matí. El servei està alterat des del diumenge per un esvoranc produït per la pluja, que ha obligat a circular per via única i a reorganitzar els serveis de les línies R2 sud de Rodalies i R13, R14, R15, R16 i R17 de Regionals. L'esvoranc afecta un tram d'uns quinze metres a la via direcció Barcelona. Adif aplica 900 metres cúbics d'escullera per protegir la plataforma ferroviària i un cop es restableixi el servei analitzarà si calen actuacions addicionals. Renfe tornarà al calendari habitual de trens si Adif acaba a temps les obres, però atesa la «complexitat dels treballs» mantindrà el dispositiu alternatiu d'autocars.

Així, en cas que Adif no pugui acabar la reparació a temps es mantindrà la programació d'aquest dimarts amb autobusos complementaris a Vilanova. Els trens de l'R2 sud que comencen o acaben a Vilanova ho faran a Sitges. Puntualment i en funció de com evolucioni el servei alguns trens faran el recorregut habitual.

Entre Sitges i Barcelona s'oferiran quatre trens per hora i sentit, i entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona, dos serveis per hora i sentit. Els serveis regionals R13, R14, R15, R16 i R17 tindran l'oferta habitual. El servei d’autobusos alternatiu cobrirà el tram entre Vilanova i Sitges. Pel que fa als trens de mercaderies, si es recupera la circulació per les dues vies, es podrà reprendre el trànsit habitual i en cas de mantenir la situació de via única circularien un tren per hora i sentit a partir de les deu del matí.


Comentaris