Els Mossos alerten d'una nova estafa que suplanta el Banc Santader

Els estafadors demanaven a les víctimes, a través d'un SMS, les seves dades personals per robar-los els diners
Les víctimes reben un missatge de text al mòbil amb un enllaç per introduir les seves dades | GTRES
 

 

Molts són els afectats per estafes cibernètiques durant aquests últims mesos. Mitjançant la tècnica del 'phishing', els delinqüents suplanten la identitat d'una empresa o institució per aconseguir robar als clients les seves dades personals, credencials d'accés o dades bancàries. Aquesta pràctica fraudulenta està molt estesa i molts són els que cauen en aquest parany.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet ressò, a través del seu compte de Twitter,  d'un nou cas relacionat amb el Banc Santander. Les autoritats han notificat una suplantació d'aquest banc i han avisat els usuaris que no piquin en aquesta trampa

 

 

En aquest cas, la víctima es troba un missatge de text al mòbil fent-se passar per aquesta empresa i se l'informa que ha de confirmar ràpidament la seva informació per evitar o una restricció o suspensió del seu compte. L'SMS va acompanyat d'un enllaç que redirigeix a una pàgina web falsa quasi idèntica a l'oficial de l'entitat bancària. Un cop dins, es demana al client que faciliti tota mena de dades com noms d'usuari, contrasenyes, dades personals...

Aquestes dades facilitades són capturades i guardades pels ciberdelinqüents, que després utilitzen per cometre fraus com el robatori de diners o la suplantació d'identitat.

 

Una altra estafa sobre Hisenda

Les estafes que més estan proliferant últimament són les que estan relacionades amb Hisenda. L'últim cas consisteix a enviar un fals SMS que, suposadament, pertany a l'Agència Tributària, demanant les dades personals amb la intenció de reemborsar al client 1.340 euros, cosa que era completament falsa.

 

La Policia Nacional ja ha alertat d’aquest tipus d’estafa i ha indicat que el més segur i sensat quan rebem un missatge com aquest, és assegurar-nos que és vertader contactant directament per telèfon amb l’organisme oficial, i verificar si realment tenim un reemborsament pendent o qualsevol altre tràmit que requereixi les nostres dades.

 

 

També et pot interessar

 

Més notícies de la categoria Catalunya