ARA MATEIX

Cremen dos vehicles i diversos contenidors al barri tarragoní de Campclar

√öLTIMA HORA

El Nàstic destitueix l'entrenador Xavi Bartolo i fitxa Toni Seligrat

Els animals del Zoo de Barcelona mengen fruita congelada per fer front a l'onada de calor

Durant l'estiu es renoven m√©s freq√ľentment les zones de bany i els abeuradors
Un animal del zoo de Barcelona menjant un bloc de fruita congelada | CatalunyaDiari.cat

 

El Zoo de Barcelona ha posat en marxa una s√®rie de mesures per tal de combatre els efectes de l'onada de calor sobre els animals, tot i que alguns estan preparats per suportar altes temperatures.

 

La mesura principal √©s que es proporcionen fruites congelades i es modifica la forma en qu√® es presenta el menjar, fins i tot, la forma d'obtenir-lo. Per exemple, l'enterren perqu√® els animals l'hagin de buscar o l'amaguen en un objecte amb forats. La dieta dels animals creix tamb√© en fruita de temporada que se'ls d√≥na en forma de gelats, s√≠ndria o mel√≥ congelats per als elefants, brou o suc per als √≥ssos i blocs de fruita per girafes, entre d'altres.

 

Durant l'estiu, els cuidadors tamb√© renoven m√©s freq√ľentment les zones de bany perqu√® l'aigua estigui m√©s fresca, aix√≠ com els abeuradors. A m√©s, els aspersors que polvoritzen l'aigua tamb√© s'utilitzen per refrescar els animals.

 

Cuidador donant gla√ßons amb menjar al recinte dels suricates | EFE

 

Gr√†cies a la vegetaci√≥ abundant i la cobertura de l'arbrat la majoria dels animals tenen acc√©s a zones interiors i ombra, aix√≠ que poden triar protegir-se del sol. El parc zool√≤gic √©s considerat com un refugi clim√†tic dins de la ciutat, ja que la vegetaci√≥ fa que el recinte estigui a tres graus per sota de la mitjana de la resta de la ciutat. 

Comentaris