El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla

Antoni Trilla esperava un enduriment de les mesures «més contundent» de cara a Cap d'Any

El cap d'Epidemiologia del Clínic veu cabdal desenvolupar un sistema de rastreig sòlid i eficient, més enllà de qui ho gestioni

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, esperava un «enduriment» de les  restriccions i que aquestes fossin «més contundents» especialment per  Cap d'Any davant d'una situació epidemiològica  «inestable».

«Suposo que el Govern  té més dades  de les que tinc jo», ha dit a RAC1. El doctor ha afirmat que és probable que després del període de festes  hi hagi un  augment  del nombre de casos i ha alertat que les dues properes setmanes seran «de molta tensió i molta atenció».

Segons el seu parer, la gent està sent «majoritàriament prudent» però ha afirmat que l'equilibri «és complicat». D'altra banda, ha continuat exigint un sistema «sòlid» de rastreig, més enllà de si es fa a través d'una contractació o la gestió directa.

El doctor no ha volgut entrar a valorar la decisió del Govern de finalitzar el contracte amb Ferrovial  per al sistema de rastreig i s'ha limitat a demanar-li que aprofiti «per a la millora i el  reforç continuat del sistema de rastreig perquè és cabdal».

Sobre la campanya de vacunació, ha dit que cal tenir «molta prudència» i no ha descartat que es puguin repetir retards en el subministrament  com el d'aquest dilluns. Per això, veu amb bons ulls l'estratègia de reservar les dues dosis que necessita cada persona un cop es reben i no posar més vacunes de la primera dosi i poder patir problemes de subministrament que compliquin la segona dosi.