El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

Salut posa la data prevista a la immunitat de grup a Catalunya

El secretari de Salut Pública creu que cal millorar molt el rastreig des del punt de vista organitzatiu

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu que hi hagi immunitat de grup a Catalunya a la tardor. «El Nadal serà molt millor que aquest, el gruix de les persones susceptibles de vacunar-se ja s'hauran vacunat», ha dit en una entrevista al diari 'El Periódico', on també ha opinat que l'estiu també serà millor que el del 2020, però no encara com el del 2019.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons el secretari de Salut Pública, una de les coses que es poden millorar a Catalunya és el rastreig, però no en quantitat de rastrejadors, sinó des del punt de vista organitzatiu. «El rastreig ha millorat, però li queda molt per millorar», ha apuntat. Sobre aquest Nadal, ha dit que «les coses haurien d'anar molt malament perquè no es mantingués» el pla aprovat pel Procicat.

Argimon també ha subratllat que és d'esperar que hi hagi un repunt per Nadal. De fet, les festes són el que més li preocupa ara mateix de la situació epidemiològica. El secretari de Salut Pública espera que l'Rt no es consolidi per sobre de l'1 en els propers dies, però ha indicat que és molt possible que passi per Nadal i també després. En aquest sentit, ha advertit que tancar la restauració «sempre està sobre la taula».

L'OMS avisa sobre l'obligació de vacunar-se

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) es va pronunciar sobre el fet d'obligar la població a vacunar-se contra la Covid. En aquest sentit, ho tenen clar, i es creu amb una major efectivitat explicant la informació adequada als ciutadans sobre la vacuna, que convertir la immunització en obligatòria per a tothom. Des de l'OMS s'insisteix en una aposta clara pel convenciment del ciutadà abans d'una imposició, ja que donant facilitats als ciutadans perquè es vacunin pot ser molt més efectiu. 

D'altra banda, també han assegurat que hi hauria parts de la població que sí hauria de ser obligatòria la vacuna, com els professionals de l'àmbit sanitari, ja que estan exposats al virus en el seu dia a dia a la feina i tenen un risc més alt de contagis per aquest fet. 


Comentaris