El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.

Bargalló no descarta que les classes del curs vinent comencin més enllà de mig setembre

Amb tot, es treballa amb què l'obertura dels centres es faci, com és habitual, a principis de setembre

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que els centres obriran al setembre per iniciar el proper curs però ha reconegut que no està clar quan podran començar la feina lectiva. «Si podem fer la preinscripció al maig, començaran a mitjans de setembre, si no la podem fer, i seria un desastre absolut, la part lectiva haurà de començar una mica més tard», ha dit a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a l'actual, no descarta poder tornar a les aules abans de juny, com tampoc que no es pugui fins al setembre. D'altra banda, Educació es posarà en contacte amb escoles que han plantejat als alumnes un pla de treball «excessiu». La conselleria publicarà també aquest dilluns indicacions precises sobre formació professional i altres ensenyaments.

Educació treballa en diversos escenaris

Bargalló ha explicat que Educació treballa en escenaris «molt diferents» que van des d'un retorn a les aules al maig fins a no poder reobrir les escoles fins al setembre. En tot cas, ha insistit que el retorn «difícilment serà per a tothom el mateix dia» i que, es faci quan es faci, serà «esglaonat».

Sobre l'educació a distància obligada pel confinament, Bargalló ha afirmat que aquells que pretenguin reproduir les classes presencials de manera telemàtica s'equivoquen i que s'han de plantejar els plans de treball tenint en compte les situacions dels alumnes i les famílies en confinament. En aquest sentit, ha assegurat que han detectat a través de la Inspecció tant centres públics com concertats amb plans de treball «excessius» i per això rebran «una comunicació oficial amb indicacions».

«Cap alumne podrà treure en l'avaluació final menys nota que la que ha tret en les primeres»

En aquest sentit, ha explicat que aquest dilluns Educació publicarà unes «propostes definitives» sobre com treballar, seguir a l'alumne i fer l'avaluació final. En aquest darrera aspecte, ha assegurat que «cap alumne podrà treure en l'avaluació final qualificacions inferiors a les que ha tret en les dues primeres». Ha explicat també que s'han repartit totes les targetes moneder per a beques menjador a excepció d'un percentatge «molt i molt baix» de famílies amb les que no s'ha pogut contactar i sobre les que treballen els serveis socials dels consells comarcals.


Comentaris