ARA MATEIX

Cremen dos vehicles i diversos contenidors al barri tarragon铆 de Campclar

脷LTIMA HORA

El N脿stic destitueix l'entrenador Xavi Bartolo i fitxa Toni Seligrat

Bellvitge implanta per primera vegada un cor artificial total

El pacient 茅s un home de 30 anys amb fallada dels dos ventricles i hipertensi贸 pulmonar, que no permetia el trasplantament
L'Hospital de Bellvitge implanta un cor artificial total | ACN

 

L'Hospital Universitari de Bellvitge acaba d'implantar un cor artificial total per primera vegada. La intervenci贸 requereix d'una t猫cnica complexa i 茅s una intervenci贸 excepcional que ha perm猫s atendre un pacient, un home de 30 anys, tenia patia la fallada dels dos ventricles del cor i hipertensi贸 pulmonar, una condici贸 que no li permetia optar a un trasplantament.

 

脡s la primera vegada que s'implanta un cor artificial total

L'objectiu de la intervenci贸 茅s que el dispositiu artificial substitueixi la funci贸 dels dos ventricles, i permeti normalitzar la tensi贸 arterial pulmonar del pacient de manera que, d'aqu铆 a uns mesos, pugui sotmetre's a un trasplantament card铆ac definitiu. La implantaci贸 d'aquest cor artificial ha perm猫s doncs, millorar un pron貌stic que, de no optar a la t猫cnica, 茅s 芦nefast禄 en paraules del cirurgi脿 del centre hospitalari Daniel Ortiz. 

 

Tot i que a Bellvitge ja s'han implantat amb anterioritat dispositius semblants als cors artificials, 茅s la primera vegada que s'implanta un cor artificial total, una operaci贸 que ha resultat tot un 猫xit. 

 

Tamb茅 et pot interessar...

Comentaris