Bonvehí aposta per una llista unitària de l'independentisme en unes noves eleccions generals

El president del PDECat considera que el sobiranisme «hauria de plantejar-se» aquesta opció pels «moments que estem vivint»
El president del PDECat, David Bonvehí, al costat de Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

 

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que, en cas de repetir-se les eleccions espanyoles per la impossibilitat de formar govern a l'Estat, la seva formació tornarà a reclamar «com els últims anys» una llista unitària de l'independentisme. «Crec que tot el sobiranisme i l'independentisme hauria de plantejar-se, en aquests moments que estem vivint, llistes transversals totals», ha afirmat en una entrevista amb el digital 'El Món' publicada aquest dissabte.

 

«JxCat no és patrimoni de cap persona»

Bonvehí, que ha afegit que la posició dels hereus de CDC «sempre ha estat aquesta», també ha considerat que JxCat –grup que integra el PDeCAT– «és molt més ferm i determinat que altres forces independentistes», les quals no ha especificat. En ple procés de reordenació de l'espai postconvergent, Bonvehí ha defensat que JxCat «no és patrimoni de ningú» sinó «una filosofia i una idea». «Si JxCat ha de ser una cosa més o més coses del que és actualment, ho hem de discutir entre tots els actors que formem part d'aquest espai», format pel PDeCAT però també per independents.

 

Per a Bonvehí, els associats al PDeCAT «se senten còmodes amb JxCat» i que han de ser precisament ells qui decideixin la relació entre ambdós espais. «Hi ha un lideratge polític molt evident del president Puigdemont, però JxCat no és patrimoni de cap partit ni de cap persona», ha insistit alhora que ha proposat el PDeCAT com a «solució». «Sempre ha estat generós i ha posat tot el seu saber i bon fer a disposició de les llistes electorals i això continuarà sent així», ha asseverat.

 

 

També et pot interessar...