Detenen dos presumptes gihadistes a Barcelona

La Policia Nacional ho ha comunicat aquest migdia
La Policia Nacional, en arxiu | CatalunyaDiari.

 

La Policia Nacional ha detingut un presumpte terrorista gihadista a Santa Coloma de Gramenet. Segons el cos, l'arrestat va fugir de T脿nger el 2018 i s'havia amagat a la localitat barcelonina de Santa Coloma. Sembla que el setembre de l'any passat va fugir de la ciutat marroquina despr茅s que les autoritats desarticulessin la c猫l路lula gihadista de la qual formava part.

 

Aquesta estructura s'ocupava de finan莽ar activitats terroristes cometent delictes comuns i traficant amb estupefaents. L'home, marroqu铆 de 30 anys, ha estat detingut per participar en els delictes d'integraci贸 en organitzaci贸 terrorista i tr脿fic de drogues. Va entrar a l'Estat de forma il路legal. Hi havia una ordre internacional de detenci贸 emesa pel Marroc, que ja l'havia detingut per integraci贸 en un grup dedicat a facilitar el despla莽ament de combatents a la zona de S铆ria i Iraq. Tamb茅 va complir condemna per haver-se despla莽at a S铆ria el 2012 per fer la jihad.

 

M.E.M.J. adoptava diverses mesures de seguretat per evitar ser detectat, per貌 finalment els agents el van localitzar i detenir, registrant tamb茅 el seu domicili. L'operaci贸 ha estat dirigida pel Jutjat Central d'Instrucci贸 n煤mero 3 i coordinada per la Fiscalia de l'Audi猫ncia Nacional.

 

 

En un primer moment s'ha parlat que els agents estarien buscant una segona persona investigada per la seva vinculaci贸 al terrorisme que presumptament s'hauria fugat per貌, finalment, la Policia Nacional ha desmentit aquesta informaci贸 a trav茅s de les xarxes socials. 

 

 

Un segon detingut a Barcelona

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres un segon home per la seva vinculaci贸 amb el terrorisme gihadista, segons ha avan莽at Ser Catalunya i han confirmat fonts policials. Els agents l'han detingut a Pla de Palau aquest migdia.

 

Aquest home no est脿 relacionat, per貌, amb l'arrestat tamb茅 per gihadisme a Santa Coloma de Gramenet dimarts, que ja ha ingressat a pres贸 despr茅s de passar a disposici贸 de l'Audi猫ncia Nacional.

 

Tamb茅 et pot interessar...

M茅s not铆cies de la categoria Catalunya