Descobreixen una ambulància del SEM en mans d'un grup terrorista

S'ha pogut veure en una zona de combat al nord de Síria en un dels vídeos penjats per Estat Islàmic on feien una demostració de força
L'ambulància del SEM ha estat vista en un vídeo d'Estat Islàmic | Instagram

 

Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques de la Generalitat s'ha pogut veure en una zona de combat al nord de Síria en un dels vídeos penjats per Estat Islàmic on feien una demostració de força. Es tracta de gihadistes del Partit Islàmic de Turquestan que van recórrer part de la frontera de Turquia amb Síria. 

 

En el vídeo els terroristes exhibeixen tot el comboi miliar del qual disposen com a forma d'intimidar al Govern turc i a l'Exèrcit sirià. Entre armes automàtiques, pistoles, ganivets, vehicles i motocicletes d'enduro, entre altres, es troba una ambulància del SEM.

 

 

L'ambulància està retolada amb els colors del SEM

El vehicle que forma part de la desfilada dels gihadistes està retolada amb els colors del Servei d'Emergències Mèdiques de la Conselleria de Sanitat, i fins i tot té l’indicatiu de la unitat a la qual pertany, la C-49. L'únic amb el qual no compta és amb la matrícula oficial, per tant se sap que no està en servei del Govern català.

 

L’explicació sobre com ha pogut acabar una ambulància catalana en un conflicte bèl·lic és perquè la Generalitat de Catalunya cedeix totes les ambulàncies que ja no compleixen la normativa europea a causes de cooperació i ajuda internacional, segons informa el mitjà 'Moncloa'.  Molts dels vehicles sanitaris catalans que no compleixen aquesta normativa o que «caduquen» s’envien a regions com Àfrica o Àsia perquè tinguin una segona vida.

 

Aquest és el cas de l’ambulància c-49 que estava destinada a arribar a Turquia. No obstant això, els gihadistes van interceptar el vehicle i el van robar per sumar-lo a les files del Partit Islàmic del Turquestan.

 

El SEM: «la teníem controlada» fins que els gihadistes se la van emportar

El SEM ha afirmat que era conscient del robatori, «la teníem controlada» fins que els gihadistes se la van emportar. A més a més, destaquen que no és un fet aïllat, sinó que hi ha «forces ambulàncies del SEM en diferents països» però en aquest cas, el servei no sap quin grup de cooperació internacional hauria d’haver rebut el vehicle.

 

El grup terrorista del Partit Islàmic de Turquestan és un grup violent la presència del qual s’ha estès considerablement. Les xarxes socials s'han fet ressò d'aquest vídeo i d'altres en els quals apareix l'ambulància del SEM i han demanat explicacions a la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

També et pot interessar...