Agents dels Mossos durant el registre a casa de l'home detingut

Detingut per posar càmeres en lavabos de dos bars de Barcelona per gravar dones

Ha estat detingut com a presumpte autor de dos delictes de descobriment i revelació de secrets

Els Mossos d'Esquadra van  detenir el 25 de febrer un home de 60 anys i nacionalitat espanyola per  ocultar càmeres de vídeo en els lavabos de dones de dos bars del districte de Sant Andreu de Barcelona per enregistrar les parts íntimes de les clientes.

En l'entrada al domicili del detingut com a presumpte autor de dos delictes de descobriment i revelació de secrets els es van intervenir DVD, una targeta de memòria i un ordinador portàtil.

Van trobar petites càmeres a diferents locals

El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Les denúncies que han permès investigar els fets són de l'octubre del 2018 i de finals de gener del 2019 en dos establiments propers. Amb els vídeos i la declaració de les víctimes els agents van poder establir el perfil del sospitós i detenir-lo després de localitzar-lo al mateix districte de Sant Andreu.

La policia va tenir coneixement del primer cas al mes d'octubre quan una dona va denunciar que havia trobat una petita càmera  que estava enganxada amb cinta adhesiva a la part de sota de la pica que s'havia desenganxat i havia caigut a terra. Després d'informar els responsables de l'establiment va recollir la càmera per lliurar-la als Mossos.

Càmera i adhesiu utilitzat per l'home per enganxar-la al lavabo de les dones
Càmera i adhesiu utilitzat per l'home per enganxar-la al lavabo de les dones | Mossos d'Esquadra

 

El segon cas es va detectar a finals de gener de 2019 en un altre bar del mateix districte. En aquesta ocasió va ser una treballadora de l'establiment que va trobar la petita càmera amagada sota de la pica de mans, la va recollir i la va portar fins a la comissaria per denunciar els fets. La investigació es va iniciar amb la primera de les denúncies i, amb la segona, es van poder obtenir més detalls que van aportar més proves sobre l'autor.

L'enxampen orinant, intenta fugir i xoca contra alguns vehicles

La Guàrdia Urbana ha instruït diligències contra un conductor ebri -va donar un resultat positiu d'1,04 mg  per litre d'aire expirat- a Barcelona que es va posar a orinar al mig del carrer i que va acabar fugint i xocant contra altres vehicles. Concretament, va col·lidir amb el seu cotxe contra tres cotxes i cinc motocicletes.

D'aquesta manera, la sanció econòmica que se li hauria imposat per orinar al carrer, es va acabar convertint en un procés penal que el podria portar a la presó per conduir sota els efectes de l'alcohol, causar danys materials i posar en perill la integritat de les persones.