Dos agents de la Guàrdia Urbana reanimen un nadó de quatre mesos a Barcelona

El petit presentava símptomes d'asfíxia
Dos agents de la Guàrdia Urbana salven la vida d'un nadó a Barcelona | Cedida

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van poder salvar la vida d'un nadó de quatre mesos ahir a la tarda. Els fets van tenir lloc al carrer de Sants, quan una dona que duia el seu fill en braços va alertar als policies que el petit no respirava. La patrulla de la Guàrdia Urbana que es trobava per la zona va comprovar que el nadó patia símptomes clars d'asfíxia, i fins i tot van veure com tenia la pell d'un color blavós. 

De seguida es va alertar al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però pel greu estat en què es trobava ja el nadó, van procedir a realitzar-li maniobres de reanimació. Posteriorment el SEM va traslladar al petit a l'hospital, on el van estabilitzar. Ara ja es troba a casa i fora de perill.

Primers auxilis

Els agents de la Guàrdia Urbana reben de forma periòdica formació en primers auxilis per fer front a aquest tipus de situacions. Des de fa quatre anys, també s'han incorporat pràctiques de formació de reanimació cardiopulmonar (RCP), ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i suport vital a adults i nens així com pràctiques de control d'hemorràgies

La formació en primers auxilis és un tema que preocupa a molts des de fa uns quants anys. Són moltes les persones que troben necessari l'ensenyament de nocions bàsiques a les escoles i instituts, per tal que des de petits puguem ser capaços d'ajudar a les persones que es trobin en una situació de risc. Al Canal Salut de la pàgina web de la Generalitat existeix una guia que explica els passos a seguir davant de determinades situacions, com per exemple quan una persona pateix un cop de calor, una hemorràgia, un ictus i fins i tot un infart

"Torra ho té clar: La contundent decisió que podria prendre pel rebrot de Lleida" "Perden els papers: desallotgen una festa amb 300 persones en un xalet de Catalunya"