Un elefant mata vuit persones quan buscava aigua a l'Índia

Des de 2010, 644 persones han perdut la vida en aquest país a causa dels atacs d’aquesta espècie
Imagen de un ejemplar de elefante | Cedida

 

Una esfereïdora història arriba des del continent asiàtic, a l’estat indi de Jharkhand. Un elefant ha trepitjat fins la mort a vuit persones, al llarg de tres setmanes en diferents poblacions, i se’l busca per capturar-lo.

 

Les autoritats hindús pensen que l’animal està tan agressiu perquè busca desesperadament aigua, per l’actual situació de sequera i molta calor que viu el país. Els últims mesos, els habitants de la Índia han patit milers de baixes a causa de la falta de hidratació.

 

Com apunten les investigacions, l’elefant es va separar de la seva manada a l’estat de Jharkhand i va començar a voltar per diferents districtes buscant una font d’aigua. Les últimes víctimes van ser dos dones que viatjaven al camp per relaxar-se, i durant la nit van trobar el violent animal.

 

Els investigadors volen capturar l'elefant i, després, tranquil·litzar-lo i tornar-lo amb la resta dels seus companys. Intenten no permetre més víctimes d’aquest agressiu elefant. Encara que si l'animal actua de forma violenta amb la policia es veuran obligats a sedar-lo o sacrificar-lo.

 

La sequera, la calor i la falta d’aigua provoca conflictes mortals entre humans i elefants

Per culpa de les altes temperatures i la sequera, els conflictes entre humans i elefants han augmentat. «En assecar-se les fonts d'aigua, els animals es mouen per tot el terreny per hidratar-se», ha comentat l’encarregat d’una reserva de fauna a New Indian Express.

 

A Jharkhand viuen elefants salvatges. La majoria d'ells estan protegits i són considerats una amenaça per a alguns ciutadans. Almenys 644 persones han mort des de l'any 2010, entre ells un nen de dos anys, que va perdre la vida en una altra zona del país fa uns mesos. Esperem que quan la sequera hagi afluixat, torni la pau entre els elefants i la comunitat humana de la regió.

També et pot interessar...