La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Enfrontaments entre contraris a les restriccions pel coronavirus i els Mossos a Barcelona

L'acte ha començat cap a les cinc de la tarda i segons la Guàrdia Urbana ha reunit unes 1.500 persones

El centre de Barcelona ha estat escenari d'un seguit d'aldarulls i enfrontaments entre els participants d'una concentració de rebuig a les restriccions per la covid-19 i els Mossos d'Esquadra. L'acte ha començat cap a les cinc de la tarda i segons la Guàrdia Urbana ha reunit unes 1.500 persones de signes molt diversos, persones amb negocis afectats per les restriccions, altres d'ideologia cupaire o també negacionistes de la covid.

Han llançat tanques de seguretat a les furgonetes dels Mossos

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Durant tota l'hora han llançat petards, pots de fum i altres objectes, però cap a tres quarts alguns dels concentrats han començat a tirar objectes contundents i tanques de seguretat a les furgonetes dels Mossos que custodiaven la concentració. Ha estat aleshores quan els Mossos han carregat i han dissolt l'acte.

La policia ha dispersat els manifestants i n'ha arraconat alguns a l'entorn del carrer Jaume I. Molts, però, han fugit corrent cap a Via Laietana, i els Mossos han començat a perseguir-los amb les furgonetes. En els següents tuits, compartits per diversos mitjans i usuaris independents, es poden veure imatges del que està succeint a la capital.

De fet, els Mossos d'Esquadra recomanen no acostar-se per al moment a la zona de la Plaça Sant Jaume, perquè apunten al fet que s'hi estan produint incidents «greus».