GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC i JxCat reclamaran que el Congrés investigui la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI

Els independentistes afirmen que «només des de la transparència s'apaguen les teories conspiratòries»
Acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat a Cambrils | Laia Solanellas

 

Els grups municipals de Junts per Catalunya i ERC han registrat conjuntament una petició formal de celebració d'un Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Barcelona per reclamar la creació d'una Comissió d'investigació al Congrés sobre la relació del CNI i l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017.

 

Des d'ambdues formacions han retret el «bloqueig» a la investigació de PSOE, PP i Ciutadans i han defensat que «només des de la transparència s'apaguen les teories conspiratòries». Així mateix, han demanat a l'alcaldessa Ada Colau i al primer tinent d'alcadia Jaume Collboni que «s'impliquin» per aconseguir que s'acabi posant en marxa aquesta comissió. Ara, Colau té quinze dies per convocar aquest plenari.

 

 

«Esclarir la correlació d'errades»

Els grups d'ERC i JxCat van registrar la setmana passada una petició formal de celebració d'un Ple extraordinari de l'Ajuntament de Barcelona en el qual es debatrà una proposició que reclama, entre d'altres qüestions, la creació d'una Comissió d'investigació al Congrés per tractar i analitzar les relacions de l'imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols, el CNI, segons han explicat aquest dilluns els portaveus dels grups d'ambdós grups, Jordi Coronas i Elsa Artadi, respectivament.

 

La proposició que se sotmetrà a debat i votació pretén instar el plenari a «estudiar totes les vies polítiques i judicials que ajudin a esclarir els fets». En concret, fa referència a la relació entre l'imam de Ripoll amb el CNI; a «esclarir la correlació d'errades en la cadena de comunicació i coordinació entre les diverses forces de seguretat en relació amb Es Satty», i «analitzar les actuacions del Ministeri de l'Interior i les mesures de control que s'aplicaven a Es Satty, sabent que formava part o tenia relació amb el jihadisme».

 

Ajuntament Barcelona | CatalunyaDiari.com

 

Una comissió d'investigació «internacional independent»

La proposició també proposa instar la Fiscalia a investigar aquestes qüestions. A més, planteja promoure la creació d'una comissió d'investigació «internacional i independent» amb la Interpol i el Relator Especial de Nacions Unides sobre la promoció i la protecció dels Drets Humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme, amb la participació dels cossos de seguretat i informació dels estats amb víctimes als atemptats de Barcelona i de Cambrils (Espanya, Portugal, Itàlia, Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Austràlia i Canadà), per tal de «resoldre els dubtes sorgits a l'entorn de la preparació d'aquests atemptats».

 

Durant la roda de premsa, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha defensat la necessitat que el Congrés posi en marxa la comissió d'investigació «per donar tota la informació» sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. «Gràcies a la feina dels mitjans de comunicació cada dia anem coneixent més informacions sobre els atemptats del 17A, però no podem dependre de les portades dels diaris», ha assenyalat. Per això, «cada vegada és més urgent que hi hagi aquesta comissió d'investigació» perquè «les víctimes i la ciutadania mereixen la veritat, s'ha d'esclarir què va passar», ha exposat.