ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

La Fiscalia demana inhabilitar i sancionar Quim Torra per la polèmica dels llaços

El president de la Generalitat s'enfronta a un any i vuit mesos d'inhabilitació, i una multa de 30.000 euros
La Fiscalia demana un any i vuit mesos d'inhabilitació per al president Quim Torra | Cedida

 

El president Quim Torra s'enfronta a un any i vuit mesos d'inhabilitació i una sanció de 30.000 euros per la seva negativa inicial a retirar el llaç groc i la pancarta per la llibertat dels presos de la Generalitat durant la campanya electoral. Es tracta, segons 'El Periódico', de la petició del fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeras, qui ha sol·licitat en el seu escrit d'acusació aquesta sanció. Segons Bañeras, Torra hauria desobeït les ordres de la Junta Electoral Central perquè no va acceptar retirar els llaços grocs dels edificis d'entitats públiques durant la campanya municipal.

  


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

 

 

El contingut de l'acusació i la petició fiscal

Així mateix, el president perdria el seu càrrec durant més d'un any, a més de qualsevol altre que tingui a veure amb funcions públiques o governamentals; una sanció que també pretén «mantenir la neutralitat» política als edificis públics com ajuntaments durant els processos electorals. Cal recordar que la Fiscalia va presentar la querella el març passat demanant que Torra retirés els llaços en menys de 3 dies.

 

Malgrat que l'organisme electoral va ratificar la decisió de fer-ho, una setmana després, el dia 18, el president va ignorar la petició i va mantenir la simbologia i els cartells que la Fiscalia titlla de «partidistes i representatius únicament d'una part de la societat».

 

També et pot interessar...