La Generalitat prorroga les mesures especials de salut pública per a la contenció de la Covid-19

Es manté la limitació de desplaçaments als estrictament necessaris i la prohibició de reunions de més de deu persones
Salut prorroga les mesures especials per combartre la pandèmia a Catalunya.  | cedida

La Generalitat ha prorrogat les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19 a causa de l'increment en el nombre de contagis. Entre aquestes, s'hi inclou la limitació dels desplaçaments als estrictament necessaris i la prohibició de les reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com en l'àmbit privat.

La Generalitat ha destacat aquesta limitació com especialment rellevant, ja que és en aquests àmbits on s'està produint un important percentatge dels contagis a conseqüència de la relaxació dels controls. Aquestes limitacions s'han estès al conjunt de Catalunya per intentar controlar la corba de contagis i evitar que prendre mesures més limitadores de drets, com un confinament.

Continua la prohibició de les reunions de 10 persones

La limitació de les trobades amb més de deu persones no inclou les activitats laborals, els mitjans de transport públic, les activitats de culte o els actes religiosos, com els casaments, els serveis religiosos, les celebracions i cerimònies fúnebres. També queden excloses les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals o els cinemes i exposicions.

La resolució també contempla la pròrroga de la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública i la resta d'espais oberts al públic. A més, com fins ara, els ajuntaments continuaran determinant la celebració de fires i festes majors, sens perjudici del compliment de totes les mesures de seguretat establertes.

La Generalitat farà tasques de vigilància

Els consistoris catalans, així com l'Administració de la Generalitat de Catalunya realitzaran les tasques de vigilància, control i inspecció de les mesures establertes. L'incompliment d'aquestes serà objecte del règim sancionador.

Aquestes mesures persegueixen el distanciament social, el confinament domiciliari i la limitació dels contactes i activitats grupals i són plenament proporcionades, idònies, necessàries i justificades per garantir el control dels contagis.

La Generalitat ha destacat la limitació de les reunions grupals com una de les mesures «més idònies» per controlar la pandèmia. «No establir-la amb caràcter general generaria el risc que aquesta perdés la seva efectivitat, ja que la fragmentació de la mesura pel territori permetria obviar-la amb desplaçaments territorials a àmbits en què aquesta no estigués vigent», ha advertit en el text de la resolució.

"Les 3 ciutats de Catalunya que més preocupen ara pels rebrots (i algunes sorprenen)" "Ni 14 ni 7 dies: Els experts revelen quant ha de durar la quarantena pel virus"