Sant Jordi 2020: La gent de Tarragona adorna els balcons!

El Govern anuncia una pròrroga de les mesures actuals fins el 9 de maig

A partir del 10 de maig hi haurà servei continuat en bars i restaurants | Es reobriran els parcs d'atraccions en un 30% d'aforament

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que les mesures que hi ha vigents es prorroguen fins al pròxim 9 de maig, quan hi haurà noves mesures, depenent la situació que hi hagi arreu del territori català. La consellera Alba Vergés i el conseller Miquel Sàmper, així com el secretari de salut Josep Maria Argimon, ho han explicat en roda de premsa.

A partir del 9 de maig, si la pandèmia avança positivament, es podran reobrir les terrasses i interiors dels bars i restaurants de forma continuada fins a les 23 hores, recuperant el servei de sopars i seguint les mateixes condicions que hi ha fins ara.  A més d'aquesta mesura, també s'ha anunciat la reobertura de parcs i fires d'atraccions, com ho són PortAventura i el Tibidabo, a partir d'aquesta data amb un 30% de l'aforament.

Pel que fa a la resolució que entra en vigor aquest dilluns, 3 de maig, només introdueix canvis menors, com ara l'eliminació del topall de les 20 hores en l'horari dels parcs infantils. A més, es permetran les assemblees esportives amb un 50% de l'aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

Com quedarà el toc de queda?

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El pròxim 9 de maig es posarà punt final a l'estat d'alarma amb el qual caurà el toc de queda. Aquestes restriccions que es van començar a aplicar el 25 d'octubre i hi ha hagut alguna excepció en dates assenyalades.

Amb la novetat dels serveis de sopars en bars i restaurants fins a les 23 hores, s'haurà de buscar una solució pel toc de queda. Actualment és a les 22 hores de la nit i s'hauria d'ampliar fins a l'hora dels serveis de sopar perquè hi hagi una lliure circulació per donar temps a arribar a casa a partir d'aquesta hora. També es podria optar per abolir el toc de queda.

El Govern de la Generalitat està estudiant possibilitats per decretar un confinament nocturn, si fos necessari per la situació epidemiològica, a Catalunya. Aquesta mesura, però, haurà de passar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ser autoritzada.