S'infecta d’Hepatitis C després de ser operada en una clínica de Barcelona

La persona operada abans que ella era un pacient crònic amb Hepatitis C
S'infecta d'Hepatitis C després de ser operada a una clínica privada de Barcelona | ACN

 

 

Una clínica privada de Barcelona haurà de pagar més de 120.000 euros a una dona que es va contagiar d’Hepatitis C després de ser operada al mateix centre. Així ho ha condemnat l’Audiència de Barcelona. Segons l'entitat El Defensor del Pacient, que ha portat la defensa, això suposa un total de 121.313 euros. Aquesta nova sentència rebaixa la quantitat inicial establerta pel jutjat de primera instància número 6, que havia xifrat en 70.000 euros la indemnització. L'Audiència remarca que el pas del temps cada cop fa més remota la reactivació del virus, si és que no hagués desaparegut per complet.

 

La sentència, que és ferma, ja va ser abonada a l'afectada, de 57 anys, que va ser operada l'any 2010 per una recidiva d'un tumor de cèl·lules gegants en el quart dit de la mà dreta. La persona intervinguda en aquest quiròfan abans que l'afectada era un pacient crònic amb hepatitis C. En les dues intervencions van coincidir el cirurgià, la infermera circulant i el tipus d'anestèsia (regional axil·lar).

 

Més de 120.000 euros d'indemnització

Tot i això, la quantitat inicial de la sentència era molt més elevada. El Jutjat de Primera Instància número 6 va demanar una indemnització de 70.000 euros, que finalment es va reduir. La raó de la reducció és, segons l’Audiència de Barcelona, que és poc probable que el virus es reactivi amb els temps i fins i tot es probable que desaparegui completament.

 

 

També et pot interessar