Les millors piscines i platges per a gossos per aquest estiu

Descobriu els millors espais on poder gaudir d'un moment refrescant amb el vostre animal de companyia
Els animals no estan permesos en moltes platges catalanes, per貌 algunes s贸n una excepci贸 | Twitter (@mossos)

 

Els humans no som els 煤nics que passem calor i ens agrada refrescar-nos a la piscina o a la platja durant l'estiu. Els animals tamb茅 gaudeixen estant frescos durant els calorosos dies que patim entre juliol i agost. Tot i aix貌, s贸n moltes les platges i piscines catalanes on els animals no s贸n permesos. 脡s per aquest motiu que, tal com ha publicat 'Betev茅' i 'Animalados', us presentem una llista amb les platges i piscines catalanes on et pots banyar amb el teu gos.

 

Demarcaci贸 de Girona

Platja de Rubina - Castell贸 d'Emp煤ries

Va ser la primera platja catalana en acceptar gossos, segons l'Oficina de Turisme. Una platja que ha servit de model per altres de la zona. L'espai est脿 delimitat i nom茅s s'accepta l'acc茅s de gossos a la part esquerra, en direcci贸 Roses. Aquesta platja est脿 oberta tot l'any sense l铆mits d'horaris i les normes per accedir-hi s贸n simples: Tenir controlada la teva mascota; recollir els seus excrements; no molestar altres usuaris i portar a sobre la cartilla de l'animal, amb les vacunes al dia. 

 

Zona dels Griells - Estartit

L'espai est脿 situat en un Parc Natural, a Torrello de Montgr铆, per aix貌 la zona est脿 delimitada amb pals i cordes en un lloc molt concret, de 900 metres quadrats. Els gossos no han d'estar empadronats al municipi per貌 茅s obligatori que els portin lligats, fins i tot a la zona delimitada. Cal destacar que durant la temporada d'estiu, l'Ajuntament extrem脿 el control i sanciona els propietaris que no porten els gossos lligats a la zona reservada o no recullen els excrements dels seus animals.

 

Els gossos no han d'estar empadronats al municipi de Torrello de Montgr铆 per poder-hi anar | Redcanina

 

Demarcaci贸 de Barcelona

Platja de Llevant 鈥 Barcelona

Aquesta platja, situada en ple barri de Diagonal Mar, a Barcelona, 茅s perfecta per als habitants de la capital que vulguin passejar amb el seu gos per la vora del mar. 脡s una platja la qual est脿 delimitada per unes tanques de fusta i t茅 uns 1.200 metres quadrats de terreny.

 

Per a poder accedir al recinte, cal dur la documentaci贸 que demostri que el gos est脿 censat a l'Ajuntament de la ciutat i, a m茅s, que porta microxip. Entre les instal路lacions, hi ha dutxes per a gossos, abeuradors i un urinari per a evitar embrutar l'espai el m脿xim possible.

 

Cala Vallcarca 鈥 Sitges

Aquesta petita cala per a gossos, situada entre Sitges i Castelldefels, es troba just al costat de la f脿brica de ciment. 脡s una de les platges per a gossos m茅s visitades de tota la prov铆ncia barcelonina, ja que s'ha fet famosa per les bones opinions que ha rebut a trav茅s de f貌rums d'internet.

 

Aquest espai disposa d'uns 60 metres de llargada i 15 d'amplada, perqu猫 els gossos puguin gaudir, sense cap mena de problema, de la platja. Tot i que manca de serveis per als animals, est脿 rodejada per tota mena d'espais naturals.

 

Moltes de les platges requereixen d'una s猫rie de requisits perqu猫 s'hi pugui accedir | Twitter (@perritosbcn)

 

Platja de les Salines 鈥 Cubelles

Aquesta platja per a gossos es troba a tocar d'una antiga central t猫rmica. Tot i que el terreny est脿 exclusivament format per sorra, est脿 delimitat per una tanca per a evitar que els animals puguin escapar-se. A m茅s, compten amb un terreny gran per a poder esplaiar-se: 450 metres de llargada i 50 metres d'amplada.

 

Platja de la Pic貌rdia 鈥 Arenys de Mar

En aquest cas, la platja de la Pic貌rdia 茅s habitualment visitada i ocupada per persones, per貌 l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha decidit adaptar la zona per animals durant la temporada d'estiu.

 

El tram, situat entre l'estaci贸 de tren i el port de la ciutat, t茅 una superf铆cie d'uns 1.500 metres quadrats, i nom茅s 茅s accessible per a gossos que estiguin censats com a animals dom猫stics a l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

 

Aquesta platja porta habilitada des del dia 15 de juny i s'hi podr脿 accedir les 24 hores del dia amb el teu animal de companyia fins al pr貌xim dia 16 de setembre. A m茅s, una dada curiosa, 茅s que es pot accedir a la resta de platges d'Arenys de Mar entre les 20 hores del vespre fins a les 8 hores del mat铆 seg眉ent, 茅s a dir, en horari nocturn.

 

Totes les platges habilitades per als canins disposen d'脿mplies instal路lacions perqu猫 puguin esplaiar-se a l'hora de jugar | Ajuntament del Masnou

 

Zona Canina 鈥 Pineda de Mar

Des del passat any 2017, l'Ajuntament de Pineda de Mar va posar a disposici贸 dels seus habitants una zona canina perqu猫 poguessin venir acompanyats de les seves mascotes. 

 

Es tracta d'una zona situada entre les platges de Poblenou i de la Riera, just davant de dos dels c脿mpings de la ciutat, 'Bellsol' i 'Caballo de Mar'. En les seves instal路lacions, compten amb una tanca de fusta per a evitar que els animals fugin, a m茅s de diversos contenidors i bosses per a excrements per a mantenir l'espai net.

 

Platja canina 鈥 El Masnou

Es tracta d'una platja que compta amb 400 metres de llargada, des de Can Teixidor fins a Montgat. La seva superf铆cie varia entre els 1.600 i 5.000 metres quadrats, depenent de la temporada.

 

En aquest cas, l'aforament 茅s de 35 gossos i nom茅s s'admeten que les races que siguin considerades potencialment perilloses vagin lligades i amb el morri贸 posat. A m茅s, per accedir al recinte amb el gos deslligat, 茅s obligatori posseir el carnet de tinen莽a c铆vica i responsable d'animals de companyia.

 

Demarcaci贸 de Tarragona

La Platjola - Alcanar

Una platja de 300 metres de longitud i gaireb茅 15 d'ample que est脿 oberta tot l'any, sense restriccions a l'estiu, per ve茂ns i turistes que vulguin passejar amb el seu gos a la zona. A m茅s, la Platjola 茅s considerada una platja verge, pel qual no nom茅s es pot caminar amb la mascota sin贸 tamb茅 permet gaudir de la natura.

 

Desembocadura Riera Alforja - Cambrils

Fins fa poc, durant els mesos d'estiu estava prohibit poder visitar aquesta platja amb les mascotes, per貌 el passat m茅s d'octubre, l'Ajuntament de Cambrils va decidir aixecar el veto, gr脿cies a les firmes recopilades pels ve茂ns. A la zona es pot arribar tant en cotxe com en transport p煤blic i compta amb una dutxa per a gossos i una altra per banyistes. A m茅s, zona est脿 delimitada per una tanca de fusta i no es poden deixar els gossos sols i aquests s'han de banyar amb els seus amos. 

 

El lloc est脿 situat a 500 metres de la urbanitzaci贸 de les Roques Daurades i per tant es pot arribar caminant | Cedida

 

Cala Bon Caponet - Ametlla de Mar

Una platja petita per貌 molt neta, segons els banyistes de la zona. El lloc est脿 situat a 500 metres de la urbanitzaci贸 de les Roques Daurades i per tant es pot arribar caminant. La platja, plena de roques i amb poca sorra, compta amb dutxa per a gossos. Cal remarcar que va ser la primera platja tarragonina en permetre l'acc茅s a animals de companyia.

 

Bassa de l'Arena - Delta de l'Ebre

En aquesta platja tamb茅 s'hi permet l'acc茅s de gossos durant tot l'any. Est脿 situada a continuaci贸 de la platja de Riumar i t茅 una longitud de quasi tres quil貌metres. En aquest cas no hi ha serveis aix铆 que 茅s necessari portar tot el necessari: bosses, aigua, menja, para-sol... A m茅s, les mascotes hauran d'estar controlades en tot moment, s'hauran de recollir els excrements i l'animal ha d'estar censat, amb microxip i dur la cartilla de vacunes al dia.

 

Aquesta piscina canina va ser la primera en tot l'estat | Twitter (@LivingDragons)

 

Parc Aqu脿tic Can Jan茅, el primer de l'estat

Curiosament no nom茅s hi ha platges en aquest r脿nquing, Can Jan茅 茅s el primer parc aqu脿tic can铆 que es va crear a l'estat. Situat a la Roca del Vall猫s, compta amb dues piscines diferents, les quals s'adapten a les diferents mides i gustos dels gossos.

 

Hi ha diferents instal路lacions, com jocs aqu脿tics, barques o tobogans, per tal que el vostre gos pugui gaudir d'un dia refrescant a l'aigua. A m茅s, tamb茅 hi ha m茅s de 800 metres quadrats de sorra fina i jardins per a poder jugar 脿mpliament. Aix貌 s铆, en tot moment estaran frescos amb aigua polvoritzada arreu del recinte.

 

En aquest cas, es demana als propietaris de races potencialment perilloses que portin sempre la llic猫ncia administrativa i la certificaci贸 acreditativa de la inscripci贸 de l'animal en el registre municipal. A m茅s, recomanen dur una fotoc貌pia de la cartilla del veterinari amb les vacunes al corrent i les dades del propietari actualitzades.