GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Dos nadons moren a la Vall d'Hebron en infectar-se amb un perillós bacteri

Els fets han tingut lloc a l'UCI neonatal de l'hospital barceloní
Dos nadons han mort a l'Hospital de la vall d'Hebron per un perillós bacteri | Cedida

 

Dos nadons han perdut la vida a l'Hospital de la Vall d'Hebron, després de patir una infecció per un bacteri. Segons informa 'Crónica Global' el tràgic succés ha tingut lloc a la Unitat de Cures Intensives (UCI) neonatal del centre, i el bacteri responsable, Klebsiella, és molt resistent als antibiòtics. 

 

El brot hauria estat detectat el passat cap de setmana i quatre dels sis nounats que hi havia en aquell moment a l'UCI s'haurien contagiat d'aquest bacteri vinculat a l'assistència sanitària. El primer nadó hauria mort entre el 19 i 21 d'abril, segons han indicat fonts internes al mateix mitjà, dies en què es va detectar el bacteri a l'UCI. El segon nounat hauria mort el passat dimecres, 24 d'abril. 

 

Klebsiella, un bacteri molt resistent

Una portaveu de la Vall d'Hebron ha confirmat, a 'Crónica Global', la mort dels dos nadons malgrat que els ha relacionat amb una infecció de l'intestí que apareix en nadons «prematurs molt fràgils». Guardin relació o no, el centre hospitalari és el focus d'atenció per aquest brot infecciós. 

 

La Klebsiella es tracta d'un microorganisme molt resistent als antibiòtics i que està localitzat a l'intestí de persones sanes, a qui no produeix cap efecte, però que pel contrari és molt virulent en pacients que tenen el sistema immunològic dèbil. 

 

La notícia l'ha confirmat una estona més tard l'agència EFE:

 

 

També et pot interessar