Els Mossos reconeixen preocupació per una violència «sense precedents»

Els cossos policials asseguren que no havien vist mai a l'Estat aldarulls com els viscuts a Catalunya
Càrregues policials i aldarulls a Girona en el tercer dia de protestes | Catalunya Diari

El conseller d'Interior Miquel Buch ha tornat a parlar als mitjans de comunicació aquest divendres al vespre, en una nova nit d'aldarulls i caos arreu de Catalunya. També han anat parlant diversos membres de la cúpula dels Mossos, que asseguren que la violència viscuda els darrers dies a casa nostra «no té precedents». És per això que es mostren preocupats, ja que no havien viscut res semblant tampoc a l'Etsat espanyol, com així ho confirmaven caps de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a 'El Periódico'.

Cal tenir en compte que aquest divendres els enfrontaments entre policia i manifestants ha començat molt abans que els darrers dies. Ja a les sis de la tarda hi havia conflicte al centre de Barcelona, on la policia ha decidit fer servir gas, pilotes de goma i fins i tot una tanqueta, un vehicle dels Mossos que dispara aigua. Ahir dijous, per exemple, la policia va disparar 500 projectils de foam, una actuació policial defensada per Buch i el Govern espanyol, però força discutida a Catalunya, fins i tot per membres del Govern català.

 

El perfil dels manifestants que s'enfronten a la policia

Segons 'El Periódico', els manifestants que causen aldarulls amb la policia, té un perfil molt marcat: son joves, catalans i no tenen antecedents penals. Alguns d'aquests compten amb material pirotècnic i fins i tot fan ús en alguna ocasió de còctels molotov i àcid, un líquid que crema i que han llançat a la policia.

De moment, aquesta nit de divendres compta amb un altre trist balanç: diversos manifestats ferits, un policia evacuat a Barcelona i desenes de detinguts.

 

 

 

"🚧 Totes les carreteres tallades a Catalunya per demà, 19 d'octubre" "Primeres càrregues de la policia contra els manifestants a BCN"