«No li ho posarem gens fàcil», l'advertència de Chacón a Nissan

La consellera d'Empresa ha reaccionat al tancament de les plantes de Nissan en una entrevista a TV3 | Cedida

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha avisat aquest dijous al matí a Nissan que el Govern no li posarà «gens fàcil» després de confirmar que tanca les seves plantes a Catalunya.

En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, Chacón s'ha queixat de la manca de resposta de la marca nipona quan els governs català i espanyol li van presentar un pla que preveia la inversió de 300 milions d'euros per a les plantes catalanes i ha acusat l'automobilística de «certa deslleialtat». La consellera també ha afirmat que el tancament serà el que tindrà «més afectacions» quant a llocs de treball de la història a Catalunya i l'ha qualificat de «cop molt fort».

«Hem lluitat per la supervivència de les plantes»

Poc abans de conèixer el tancament, la consellera ha defensat que han lluitat per la supervivència de les plantes «des del minut 1» i ha recordat que fa uns mesos es va reunir amb la direcció de l'empresa al Japó. «Si intentem ajudar i que la resposta no s'entri a debatre és que la decisió ja estava presa o bé és menysteniment», ha lamentat. D'altra banda, ha destacat la importància de «tot l'ecosistema» que envolta l'empresa automobilística.

De la marca, ha comentat que en els darrers temps han portat una estratègia «molt erràtica» i ha posat d'exemple la planta de pintures anunciada fa uns mesos i que l'empresa va condicionar a un ERO de més 600 treballadors. «Se'ns ha rigut de nosaltres o què ha passat?», s'ha preguntat la titular d'Empresa.

En l'entrevista a TV3, Chacón ha eludit parlar d'alternatives per a la planta de Nissan a Barcelona. «Estaríem facilitant el camí a Nissan», ha comentat la consellera d'Empresa, que ha dit que la Generalitat es fa «continua recerca d'inversions». En aquest sentit, ha recordat que Catalunya és considerada com la millor regió del sud d'Europa per invertir, segons el 'Finantial Times'.

"Última hora: Salut confirma que una regió catalana no podrà passar de fase" "Rull, molt contundent sobre les pròximes eleccions a Catalunya"