GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Quim Torra canvia el llaç groc per un de blanc amb un traç vermell a la Generalitat

Dimecres a última hora, el cap del Govern va confirmar que retiraria el símbol independentista, complint l'ordre de la JEC

El president Quim Torra ha substituït el llaç groc per un de blanc amb un traç vermell | CatalunyaDiari.cat

 

Després de confirmar que finalment retiraria el llaç groc de l'edifici de la Generalitat, complint amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC), el president Quim Torra ha canviat d'estratègia. Ara, al balcó de la seu del Govern hi ha un llaç de color blanc, amb un traç vermell a sobre. Pel que fa a la pancarta anterior, aquesta ha quedat tapada. 

 

 

El president Quim Torra va anunciar la retirada de la pancarta

Aquest dimecres al vespre, el president de la Generalitat, Quim Torra, va explicar a través d'un comunicat que seguiria les recomanacions del Síndic de Greuges i que, finalment, despenjaria la pancarta amb el llaç groc del Palau de la Generalitat. També va afirmar que no donaria «cap ordre», com li exigeix la JEC.

 

 

Al comunicat, Torra reiterava el seu convenciment que els llaços grocs «no són un símbol partidista» i refermava el seu «compromís» amb la llibertat d’expressió en l’espai públic, que «no ha de ser neutral, sinó lliure». «Els llaços grocs, a Catalunya i arreu del món, són un símbol de record i reconeixement amb aquelles persones injustament allunyades de la seva societat», defensava. 

 

El president Quim Torra al costat de Carles Puigdemont, lluint un llaç groc | CatalunyaDiari.cat

 

Llaços de color blanc amb un traç vermell

Fonts del Palau ja van indicar que el president estava estudiant diverses opcions, per posar en pràctica a l'hora de retirar els llaços grocs. Tal com s'ha confirmat, una de les vies ha estat substituir els llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat per llaços de color blanc amb un traç vermell, que simbolitza la democràcia, tal com va avançar la Cadena SER. Així doncs, Torra no ha despenjat la pancarta amb el llaç groc, sinó que l'ha tapat amb una de nova.