Catalunya ordena el confinament pel coronavirus

Demana col·laboració al Govern de Pedro Sánchez

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat el confinament de tot el territori català. Així mateix,  ha demanat al govern espanyol de Pedro Sánchez, actuar en els ports, aeroports i tres, infraestructures que li toca i confinar-ho.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Restringides les entrades i les sortides

El confinament del territori català constarà de restringir les entrades i sortides del país per evitar el «col·lapse» del sistema sanitari. El cap de l'executiu ha demanat la col·laboració del govern espanyol perquè limiti l'accés a les vies de les quals té competència.

 

En aquest sentit, assegura que el Govern s'anticipa a una evolució «massa ràpida» del coronavirus a Catalunya i ha agraït la «solidaritat» i el «sacrifici dels ciutadans». «La pandèmia ens posa a prova i demostrarem que la societat catalana és solidària i responsable», ha reblat.

 

En una compareixença en què no hi ha hagut mitjans i on s'han seleccionat algunes de les preguntes que els periodistes han enviat de manera telemàtica, Torra ha insistit en la necessitat que el govern espanyol tanqui ports, aeroports i accessos ferroviaris per combatre la pandèmia.

 

Adreçant-se a la ciutadania catalana també ha demanat que s'evitin el viatges i qualsevol activitat «que no sigui imprescindible». «És el moment de frenar, d'aturar-nos, d'evitar moviments que puguin perjudicar-nos», ha afirmat el president de la Generalitat.

 

També ha assegurat que els serveis d'emergència que depenen del Govern estan «preparats» per confinar el país, i ha indicat que l'estat d'alarma que ha anunciat aquest divendres el govern espanyol «pot ajudar» en la petició que el Govern fa a l'executiu de Pedro Sánchez perquè tanqui les infraestructures del transport situades a Catalunya que depenen de l'Estat.

Més notícies de la categoria Catalunya