Víctor Terradellas a la sortida de la seva detenció per l'operació Volhov

Terradellas creu que «necessitàvem 100 morts» per aconseguir la independència

Així es desprèn de l'enregistrament d'una conversa que va mantenir el 2018 amb Xavier Vendrell

Noves revelacions en el marc de l'operació Volhov. 'El Periódico' publica aquest dimecres, 4 de novembre, un enregistrament que forma part del sumari de la peça separada número 2 del cas que investiga el magistrat Joaquín Aguirre, titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona. Es tracta d'una conversa entre Víctor Terradellas i Xavier Vendrell, suposadament enregistrada per Terradellas, en què ell mateix, el propi president de la Fundació CATMón, apunta que «necessites 100 morts» per aconseguir la independència de Catalunya.

«Puigdemont es va cagar»

La conversa entre Terradellas i Vendrell versa al voltant de les suposades converses amb Rússia que va mantenir el primer a la cerca del suport a una eventual independència de Catalunya. Vendrell insistia que Terradellas comprovés que les suposades ofertes russes «anaven de debò». «Quan tornis d’allà ja ens veiem un dia i situes si això va de debò», diu l'exsecretari d'organització d'ERC, a qui Terradellas respon: «Si va de debò t’ho diré ràpidament».

Vendrell té el temor que «hi hagi un acord entre Rússia i Espanya», perquè es pugui demostrar que els contactes es fan amb el vistiplau de Puigdemont o del llavors president Quim Torra. «Jo sempre dic que vaig sol. Fins que no em demostrin totes les coses que jo demano jo vaig sol», el tranquil·litza Terradellas, que desvincula Puigdemont de tot l'operatiu dient que «va anar molt bé que el president no es cregués res». I és aquí on intervenen els 10.000 soldats russos: «Si s’ho hagués cregut haguessin vingut els 10.000 tios aquí», apunta Xavier Vendrell.

«El president es va cagar l’altre dia», apunta en la conversa Víctor Terradellas. «Diu 'no vull ser responsable que ens matin gent'. Et defensaran com si fossis una urna, però necessites 100 morts. Fiques un milió de persones entre plaça Catalunya i Colom, i han de matar per entrar a Sant Jaume. Que vinguin. Hauran de matar per entrar», diu el president de la Fundació CATMón. Un pla contundent per defensar la proclamació de la independència que no es va acabar duent a terme. Vendrell acaba la conversa lamentant-ho: «Se'ns va passar l'arròs, no hi va haver collons».