GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'incrementa l'alerta per una nova amenaça terrorista a Catalunya

Països com Espanya, França, Alemanya, Gran Bretanya o Bèlgica es troben en alerta per possibles nous atacs
Abú Bakr el Baghdadi ha parlat sobre l'atemptat de Sir Lanka, on van morir 250 persones el diumenge de Pasqua | SITE

 

La pàgina dedicada a la Seguretat Nacional 'Hyperboloid Intelligence' ha informat d'un augment en l'alerta terrorista a Catalunya, Espanya, França, Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica i els Països Baixos. Aquest avís arriba després que el líder de l'Estat Islàmic, Abú Bakr el Baghdadi, conegut com a califa Ibrahim, reapareixes després de cinc anys. Ho va fer en un vídeo del grup armat que lidera, l'ISIS, on demana venjança per l'assassinat i l'empresonament dels seus militants.

 

 

La responsable del grup d'intel·ligència SITE, Rita Katz, assegura que la gravació és recent, ja que al vídeo es pot veure a El Baghdadi, juntament amb un altre líder terrorista, parlant sobre la batalla de Baghdouz, que és bastant recent. «La batalla per Baghouz ha acabat», diu al videoclip, darrere d'una barba grisa i densa, juntament amb una arma d'assalt al costat.

 

 

No havia aparegut en públic des de 2014

A més, El Baghdadi aprofita l'ocasió per felicitar als autors dels atemptats a Sir Lanka el dia de Pasqua i sosté que és una venjança pels atacs a l'illa de Baghdouz. Al líder d'ISIS no se l'havia vist aparèixer en un vídeo des d'un sermó que va fer a la Gran Mesquita de Al Nuri, a Mosul, Irak, l'any 2014. Discurs que va servir per autoproclamar el «califat» sa Irak i Siria.

 

 

És per això que la pàgina dedicada a la Seguretat Nacional 'Hyperboloid Intelligence' ha volgut informar d'un augment en l'alerta terrorista a Catalunya, Espanya, França, Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica i els Països Baixos, després de l'anunci públic d'Abú Bakr el Baghdadi.