GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Salut detecta dos casos sospitosos de listeriosi a Catalunya

Una dona de 90 anys ha mort a Andalusia a causa de la infecció
Una ambulància del SEM, en arxiu | Cedida

 

La conselleria de Salut ha confirmat que s'han detectat dos casos sospitosos de listeriosi a Catalunya, concretament els casos s'haurien produït a la Catalunya Central. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut aquest migdia la notificació d'una sospita clínica de dos persones que estarien possiblement afectades per listeriosi i que estarien relacionades amb el brot ocorregut a Andalusia pel consum de carn entatxonada.

 

Es tracta de dues persones d'una mateixa família resident a la Catalunya Central, que va rebre la visita d'un altre familiar procedent de Sevilla. Aquest familiar els va portar carn entatxonada envasada de la mateixa marca causant dels casos a Andalusia i totes tres persones la van consumir. Dies després van patir els primers símptomes, principalment lleus com diarrees, febre i dolor a les articulacions, dels quals ja estan recuperats. No obstant això, el familiar que va dur la carn a Catalunya va haver d'ingressar a un hospital a Sevilla, on encara continua.