Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

Salut intervé la residència de gent gran de Tremp en triplicar-se els positius en una setmana

De les 150 persones afectades en total, hi ha 120 residents i 30 treballadors del centre

El Departament de Salut ha acordat intervenir la residència de gent gran de la fundació Filella-Sant Hospital de Tremp. El nombre de casos positius de Covid-19 al centre ha pujat dels 57 registrats el passat dilluns fins arribar als 150 aquest cap de setmana. D'aquests, 120 són residents i els 30 restants són treballadors. A la residència hi ha un total de 143 residents i 70 treballadors. D'aquesta manera, a partir d'ara i de manera provisional la direcció i gestió del centre l'assumirà Gestió de Servis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació Sant Hospital de Tremp – Fundació Filella.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La intervenció de la residència s'ha fet per «estabilitzar» el brot de covid-19

Segons Salut, la intervenció de la residència  s'ha fet per «estabilitzar» el brot de Covid-19 que es va detectar el passat cap de setmana a aquest centre, després de realitzar-hi un cribratge massiu. Així doncs, ha afegit que vetllarà perquè l'activitat es presti amb «les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes». Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, ja s'ha activat el suport de l'Atenció Primària i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquesta intervenció té com objectiu principal la realització d'un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Les residències, grans damnificades de la pandèmia del coronavirus

La situació a la residència per a gent gran de Tremp és dramàtica, tal com s'ha produït també en d'altres equipaments d'aquesta mena al llarg de la pandèmia. De fet, el mes d'abril passat la conselleria de Salut va quedar-se amb les competències en aquest àmbit que, fins llavors, tenia el Departament de Treball i Afers Socials.