El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència

Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

El moviment ha emès un comunicat de cara els pròxims dies

'Tsunami Democràtic' s'ha convertit de manera indiscutible en un dels actors principals de les protestes a Catalunya. Seva va ser l'autoria del col·lapse a l'aeroport del Prat, però en canvi va guardar silenci aquest 15 d'octubre. Avui dimecres ha emès un comunicat via l'aplicació Telegram on es marca tres prioritats des d'avui fins al 26 d'octubre:

L'èxit de les 'Marxes per la Llibertat

El moviment vol que les mobilitzacions previstes des d'aquest 16 d'octubre fins a la manifestació del dia 26 siguin «un èxit absolut». De fet, 'Tsunami Democràtic' ha reconegut que no preveu cap altra acció fins al dia 26, dia en què està convocada a Barcelona una gran mobilització per protestar contra la sentència del procés.

L'APP del 'Tsunami'

Un dels grans problemes ha estat relacionat amb la seva aplicació, que encara no té el volum de descàrregues que esperaven. Per fer-la servir un se l'ha de descarregar, però també cal un codi QR d'algú pròxim al moviment per poder validar l'usuari. La segona prioritat, doncs, és que hi hagi una descàrrega massiva de l'APP des d'ara fins el dia 26, que els permeti «actuar amb prou més precisió i eficàcia en el llarg camí de la desobediència civil no violenta que tot just ara comença». A més, asseguren que seran presents a la manifestació del dia 26 i que, a la vegada, treballen per comptar amb una versió per a iPhone «totalment segura i que garanteixi la privacitat de tothom».

No a la violència

La gent de 'Tsunami Democràtic' condemna la «brutalitat policial d'aquests dies», que considera «totalment inacceptable», però també demana impedir qualsevol acció violenta de protesta: «Tsunami Democràtic només impulsa accions en el marc estricte de la disciplina no violenta». Consideren que aquest fet és «l'eina més potent que tenim per fer evident la demofòbia de l'Estat espanyol».

Per acabar, han volgut enviar un missatge d'optimisme, assegurant que  son «més forts que fa unes setmanes». «Hem tornat a prendre la iniciativa, i sabem el que estem fent i cap on anem: hem reobert un nou cicle d'empoderament ciutadà». L'objectiu final, que l'Estat espanyol «reconegui que ha d'afrontar el problema polític que planteja la ciutadania de Catalunya a través del diàleg i de l'exercici democràtic»


Comentaris