GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Tribunal de Comptes obre una causa contra Carles Puigdemont per l'1-O

Sota sospita hi ha els diners públics que es van gastar en «l'execució de les polítiques d'acció exterior» de la Generalitat, entre els anys 2011 i 2017
El Tribunal de Comptes ha obert una causa contra Carles Puigdemont per l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal de Comptes ha decidit obrir una causa contra Carles Puigdemont i els membres del seu govern, per possibles responsabilitats penals relacionades amb l'ús de diners públics en «l'execució de les polítiques d'acció exterior» de la Generalitat de Catalunya a favor del procés independentista. Les accions investigades haurien tingut lloc entre els anys 2011 i 2017, i segons 'El Mundo' els diners sota sospita superaren els set milions d'euros

 

 

L'òrgan, doncs, haurà d'estudiar amb determinació el cas, per tal de confirmar si realment Puigdemont i els seus companys de govern van dur a terme aquestes irregularitats, segons les quals l'executiu català hauria sufragat el referèndum de l'1-O amb diners públics, després de conèixer que la justícia espanyola l'havia declarat com a il·legal. 

 

Els exconsellers deurien 89 milions d'euros

L'origen de la investigació es remunta a finals de l'any passat, que va ser quan Societat Civil Catalana i l'associació d'Advocats Catalans per la Constitució van prendre la determinació de denunciar el govern de Puigdemont arran l'organització del referèndum. La decisió va ser presa després que les dues entitats consideressin que l'expresident i la resta de membres havien d'abonar les despeses de les votacions, així com el desplaçament de tots els policies nacionals que van arribar a Catalunya.

 

D'aquesta manera, la xifra que els exmembres de l'executiu haurien de sufragar amb el seu patrimoni seria d'uns 89 milions d'euros, 87 dels quals guardarien relació amb el trasllat d'efectius, i la resta s'emmarcarien dins l'organització de la consulta.

 

L'execució de polítiques exteriors, en el punt de mira

Les denúncies, però, no acaben aquí, ja que el fiscal en cap ha demanat que també es tingui en compte la possibilitat que Puigdemont i la resta del Govern fessin servir fons públics «en l'execució de les polítiques d'acció exterior», quelcom que hauria tingut lloc entre els anys 2011 i 2017.

 

Per la seva banda, sembla que de moment l'expresident de la Generalitat viu al·liè a aquesta classe de polèmiques, i continua fent la seva vida amb normalitat. Al llarg d'aquest cap de setmana, per exemple, s'ha reunit amb l'eurodiputada Helga Stevens, així com amb els diputats del Parlament Alemany Diether Dehm i Zaklin Nastic.