Noves accions reivindicatives en contra de la sentència i les detencions a la regió de Tarragona

Concentracions i marxes a Reus, la Selva del Camp i Tarragona en contra de la sentència i de les detencions dels joves durant les manifestacions
Les imatges de la Vaga General a Tarragona 2019 | √Ängel Ullate

 

Aquest dilluns, 21 d'octubre, segueixen les marxes en contra de la sent√®ncia del proc√©s i de les detencions dels joves realitzades durant les manifestacions de Tarragona i Barcelona. Diverses entitats han convocat diferents manifestacions a Reus, Tarragona, la Selva del Camp i Mas d'Enric per demanar la llibertat dels joves manifestants detinguts i detinguda. 

Laura Sol√©, ve√Įna de Tarragona, i Joan Tortosa, ve√≠ del Pont d'Armentera (Alt Camp), van ser detinguts la nit del passat dijous a divendres durant els aldarulls nocturns arran de la manifestaci√≥ convocada a Tarragona. Els dos joves van ser detinguts per agents de la Policia Nacional que anaven de pais√† i, actualment, es troben en pres√≥ provisional sense fian√ßa a Mas d'Enric.

D'altra banda, la nit del dimarts, 15 d'octubre, el tarragon√≠ David Sol√© va ser detingut durant les manifestacions nocturnes a la ciutat de Barcelona, localitat on resideix actualment. Sol√©, de 23 anys, va ingressar en pres√≥ preventiva el passat dijous i, segons informen algunes fonts, en el moment de la detenci√≥ el jove estava ¬ętornant a casa¬Ľ. Als tres joves se'ls acusa de desordres p√ļblics. 

Manifestació d'estudiants a la Selva del Camp

En algunes ocasions les marxes ja han comen√ßat a caminar. √Čs el cas de la Selva del Camp on, aquest mat√≠, els nois i noies no han assistit a les classes i s'han manifestat pels carrers del municipi en suport al jove selvat√† que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el passat divendres, 18 d'octubre, durant la vaga general convocada a Tarragona. 

Segons informava el CDR de la Selva del Camp, durant la manifestaci√≥ de la vaga general de Tarragona, agents dels Mossos d'Esquadra van detenir un jove de la Selva i el van traslladar a la comissaria de Camp Clar. Al cap de setmana, ja es va convocar una concentraci√≥ per demanar la seva llibertat i, finalment, aquest diumenge, 20 d'octubre, el jove va quedar en llibertat. Avui, la resta de joves selvatans li han volgut mostrar el seu suport. 

Manifestació la Selva del Camp en contra de la detenció d'un jove | Anonymous Catalonia

Manifestacions per demanar la llibertat dels tres joves

Per aquest dilluns, 21 d'octubre, s'ha convocat una caminada per demanar la llibertat de totes les persones preses a Mas d'Enric, al Catllar. La marxa arrencar√† a les 18.00 hores des del Campus Catalunya de la URV a Tarragona fins a arribar a Mas d'Enric, on es far√† una concentraci√≥. Si no es vol o no es pot fer la caminada, tamb√© es pot anar directament a la concentraci√≥ de davant de Mas d'Enric que est√† previst que comenci a les 19.00 hores

D'altra banda, el grup tarragon√≠ de Mares i Pares per la Rep√ļblica ha convocat un seguit de concentracions que seran cada dia, de dilluns a divendres, a les 20.15 hores davant de la Subdelegaci√≥ del Govern espanyol de Tarragona. Els organitzadors s√≥n un grup de mares i pares que volen donar suport als familiars de tots els fills detinguts o empresonats durant els aldarulls d'aquests √ļltims dies. 

A Reus llencen la bossa de brossa

Aquest diumenge, l'assemblea oberta convocada a Reus va decidir concentrar-se cada dia a les 20.00 hores per ¬ęanar a llen√ßar la brossa¬Ľ com una acci√≥ simb√≤lica per denunciar ¬ęla brut√≠cia de l'Estat¬Ľ espanyol. Cada dia, la cita ser√† en un punt diferent de la ciutat i aquest dilluns, 21 d'octubre, ser√† a la pla√ßa del Mercadal. L'organitzaci√≥ demana als assistents que portin la seva brossa (que pot ser una bossa plena de papers) per anar a llen√ßar-la ¬ęporta a porta¬Ľ.

"ūüź∂ūüĆäLLISTA: Els gossos ja poden passejar per les platges de TGN. Consulteu a quines!" "ūüöú ATENCI√ď: Tres tractorades tallaran carreteres a la regi√≥ de TGN"