Noves accions reivindicatives en contra de la sentència i les detencions a la regió de Tarragona

Concentracions i marxes a Reus, la Selva del Camp i Tarragona en contra de la sentència i de les detencions dels joves durant les manifestacions
Les imatges de la Vaga General a Tarragona 2019 | Àngel Ullate

 

Aquest dilluns, 21 d'octubre, segueixen les marxes en contra de la sentència del procés i de les detencions dels joves realitzades durant les manifestacions de Tarragona i Barcelona. Diverses entitats han convocat diferents manifestacions a Reus, Tarragona, la Selva del Camp i Mas d'Enric per demanar la llibertat dels joves manifestants detinguts i detinguda. 

 

Laura Solé, veïna de Tarragona, i Joan Tortosa, veí del Pont d'Armentera (Alt Camp), van ser detinguts la nit del passat dijous a divendres durant els aldarulls nocturns arran de la manifestació convocada a Tarragona. Els dos joves van ser detinguts per agents de la Policia Nacional que anaven de paisà i, actualment, es troben en presó provisional sense fiança a Mas d'Enric.

 

D'altra banda, la nit del dimarts, 15 d'octubre, el tarragoní David Solé va ser detingut durant les manifestacions nocturnes a la ciutat de Barcelona, localitat on resideix actualment. Solé, de 23 anys, va ingressar en presó preventiva el passat dijous i, segons informen algunes fonts, en el moment de la detenció el jove estava «tornant a casa». Als tres joves se'ls acusa de desordres públics. 

 

Manifestació d'estudiants a la Selva del Camp

En algunes ocasions les marxes ja han començat a caminar. És el cas de la Selva del Camp on, aquest matí, els nois i noies no han assistit a les classes i s'han manifestat pels carrers del municipi en suport al jove selvatà que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el passat divendres, 18 d'octubre, durant la vaga general convocada a Tarragona. 

 

Segons informava el CDR de la Selva del Camp, durant la manifestació de la vaga general de Tarragona, agents dels Mossos d'Esquadra van detenir un jove de la Selva i el van traslladar a la comissaria de Camp Clar. Al cap de setmana, ja es va convocar una concentració per demanar la seva llibertat i, finalment, aquest diumenge, 20 d'octubre, el jove va quedar en llibertat. Avui, la resta de joves selvatans li han volgut mostrar el seu suport. 

 

Manifestació la Selva del Camp en contra de la detenció d'un jove | Anonymous Catalonia

 

Manifestacions per demanar la llibertat dels tres joves

Per aquest dilluns, 21 d'octubre, s'ha convocat una caminada per demanar la llibertat de totes les persones preses a Mas d'Enric, al Catllar. La marxa arrencarà a les 18.00 hores des del Campus Catalunya de la URV a Tarragona fins a arribar a Mas d'Enric, on es farà una concentració. Si no es vol o no es pot fer la caminada, també es pot anar directament a la concentració de davant de Mas d'Enric que està previst que comenci a les 19.00 hores

 

D'altra banda, el grup tarragoní de Mares i Pares per la República ha convocat un seguit de concentracions que seran cada dia, de dilluns a divendres, a les 20.15 hores davant de la Subdelegació del Govern espanyol de Tarragona. Els organitzadors són un grup de mares i pares que volen donar suport als familiars de tots els fills detinguts o empresonats durant els aldarulls d'aquests últims dies. 

 

 

A Reus llencen la bossa de brossa

Aquest diumenge, l'assemblea oberta convocada a Reus va decidir concentrar-se cada dia a les 20.00 hores per «anar a llençar la brossa» com una acció simbòlica per denunciar «la brutícia de l'Estat» espanyol. Cada dia, la cita serà en un punt diferent de la ciutat i aquest dilluns, 21 d'octubre, serà a la plaça del Mercadal. L'organització demana als assistents que portin la seva brossa (que pot ser una bossa plena de papers) per anar a llençar-la «porta a porta».