Aragonès Transports surt de la seva situació concursal i afronta el futur amb optimisme

L'empresa familiar de transports ha aconseguit reduir el seu deute i espera un creixement del 10% aquest 2019

Aragonès Transports, empresa familiar dedicada a la logística i el transport, ha aconseguit sortir de la situació concursal en què es trobava des de l'abril del 2016, reduint el deute i amb previsions de creixement per aquest 2019. El passat 13 de novembre, el jutge va decretar el final de l'etapa concursal de l'empresa, després que el conveni fos aprovat per la Junta General de Creditors amb més del 65% de les adhesions (xifra que arriba al 90% si no es tenen en compte als creditors institucionals).

D'aquesta manera, l'empresa de transports ha aconseguit reduir el deute inicial de cinc milions d'euros que acumulava en el moment de l'entrada a concurs, fins als dos milions que acumula actualment. Una reducció de molt mèrit, que tal com anunciava l'empresa, ha estat possible gràcies a la fiabilitat i consistència que propietaris i treballadors han sabut transmetre als seus clients, complint amb els compromisos establerts.

Creixement i optimisme de cara al futur

El nou objectiu de l'empresa se centra ara a assolir un creixement del 10% aquest 2019; complint així amb el conveni amb els creditors. Un objectiu assolible si es té en compte, que Aragonès Transports preveu una xifra de negoci propera als 9 milions d'euros pel 2023.

Tot plegat unes dades per a l'optimisme, en un sector on la crisi econòmica va tenir una fortíssima incidència i on, des de l'any 2000, només un 1% de les empreses del sector han aconseguit sortir d'una situació de concurs de creditors.

Aragonès transports centra el 65% de la seva activitat i facturació al transport per carretera dins de l'àmbit peninsular; un 15% prové dels serveis logístics, un altre 15% prové de la facturació del transport internacional, i la resta ho fa d'activitats diverses relacionades amb els anteriors serveis.