L'arquebisbe de Tarragona presentarà la seva renúncia en fer 75 anys

La notícia l'ha avançada el digital Tarragona21 | La renúncia no implica que deixi el càrrec de manera immediata
L'arquebisbe Jaume Pujol, en una imatge d'arxiu | Antonio Bistouras.

 

Monsenyor Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, arribarà als 75 anys el pròxim mes de febrer. Segons expliquen des del Departament de Mitjans de Comunicació Socials de l'arquebisbat de Tarragona, «arribats a aquesta edat presenten una carta de renúncia a la Nunciatura, que fa d'enllaç entre l'arquebisbat i la Santa Seu»

 

«El procés», afegeixen des de Mitjans de Comunicació,«és que se li pregunti al senyor Arquebisbe si vol continuar. Depenent de la resposta, aleshores se'l fa romandre al lloc fins que se li troba un substitut. Estem parlant d'un període de temps que pot allargar-se 1 mes o 2 anys». La notícia l'ha avançat el diari digital Tarragona21 aquest matí de divendres 20 de setembre.

 

14 anys com Arquebisbe

L'arquebisbe de Tarragona, i primat de les Espanyes, Monsenyor Jaume Pujol va ser consagrat com a tal en una cerimònia que tingué lloc a la Catedral de Tarragona el 19 de setembre de 2004. El mes de juny de 2005 va rebre el pal·li de metropolità del papa Benet XVI a Roma.

 

El divendres 8 d’abril de 2011 va rebre el títol de Fill Adoptiu de la ciutat, concessió que va ser aprovada per unanimitat del ple de l’Ajuntament de Tarragona. Monsenyor Pujol també serà recordat per haver impulsat la celebració de la beatificació més nombrosa de la història de l'Església Catòlica.

 

El 13 d'octubre de 2013, al Complex Educatiu de Tarragona, es va celebrar la beatificació de 522 màrtirs del segle XX. L'acte va reunir als màxims representants dels governs espanyols i català d'aleshores i va comptar amb 25.000 assistents vinguts d'arreu de l'Estat.La cerimònia va ser vista, en directe, per una audiència acumulada d'1.800.000 persones. 

 

Monsenyor Pujol és nascut a Guissona i va ser ordenat prevere pel cardenal Tarancón el 5 d'agost de l'any 1973 a Madrid.