GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Senat insta el govern espanyol a apujar les bonificacions dels peatges als transportistes

La moció, proposada per Esquerra Republicana, ha estat aprovada sense cap vot en contra
Aprovada una moció d'ERC per augmentar les bonificacions dels peatges als transportistes | ACN

 

 

El Senat ha aprovat una moció d'Esquerra Republicana de Catalunya per augmentar les bonificacions dels peatges als transportistes. Uns peatges que es veuen obligats a pagar com a conseqüència del desviament obligatori cap a les autopistes AP-7 i AP-2 en diversos trams del territori.

 

Compensacions del 100% de l'import en els trams restringits de l'N-340 i l'N-240

D'aquesta manera, un cop aprovada la mesura per part del Congrés dels diputats, els camioners rebran compensacions del 100% de l'import del peatge en els trams de l'N-340 i l'N-240 restringits al pas de camions, i del 75% en la resta de recorreguts que discorrin per trams afectats.

 

Aquest canvi suposarà una millora molt rellevant de les condicions a les quals han de fer front els transportistes, que actualment reben unes bonificacions del 42,53% per als camions en trànsit i d'un 50% per aquells que fan trajectes interns.

 

Aprovada una moció d'ERC per augmentar les bonificacions dels peatges als transportistes | Twitter (@Esquerra_ERC)

 

Evitar la deslocalització de les empreses

En la presentació de la moció d'ERC, la senadora del partit, Laura Castel i Fort, ha remarcat que el desviament obligatori de camions s'ha de compensar per la «la fràgil situació que pateix el sector del transport per carretera com a conseqüència de la crisi econòmica, i la forta competència d’empreses que provenen d’altres països»; recordant també que el mateix sector «ha advertit del risc de deslocalització d’empreses que donen feina a flotes locals i de proximitat».

 

Castel també ha aprofitat l'aprovació de la moció per recordar que l'Estat és el titular de les carreteres i autopistes afectades, motiu pel qual el govern espanyol s'ha de fer càrrec del seu manteniment i apujar i pagar les bonificacions. En cas d'inacció, la senadora catalana ha sentenciat que «No ha de ser la Generalitat, però sinó que traspassin la titularitat i els fons i ja ens n’encarregarem nosaltres».