Restablerta la circulació al tram Móra la Nova-Reus de l’R15

Una avaria a la catenària ha provocat que Renfe cobreixi per carretera el tram afectat
Imatge de l'estació de tren de Reus. | Bernat Borràs

 

La circulació de la línia R15 entre Móra la Nova i Reus s’ha vist afectada aquest divendres 3 d’agost al matí a conseqüència d’una avaria a la catenària des de primera hora, segons ha assegurat Renfe. La circulació ha quedat restablerta a un quart de deu i els trens «aniran recuperant progressivament els seus horaris».

La incidència ha afectat tres trens al voltant de les 7 del matí; Móra la Nova (06.43 hores)- Estació de França (09.45 hores), que es troba aturat a Móra la Nova encara; el comboi entre Casp/Riba-roja (07.48 hores)- Estació de França (10.55 hores), també parat a Móra la Nova; i el tren que circula entre l’Estació de França (06.13 hores)- Riba-roja (09.28 hores), aturat a Reus.  

Renfe estableix servei alternatiu per carretera al tram Nonasp-Flix

La circulació dels trens també es veu afectada del 27 de juliol al 3 de setembre al tram entre Nonasp i Flix a causa de les obres de millora de dos túnels que està realitzant Adif.

Com a conseqüència d’aquestes obres, RENFE també va optar per establir un servei alternatiu per carretera pels trens R15 entre Riba-roja i Flix. D’aquesta manera, en el recorregut que s’ha de fer entre Barcelona i Riba-roja d’Ebre, el tren es pararà a Flix. En aquest punt serà quan un autobús s’encarregui del servei alternatiu per carretera fins a Riba-roja d’Ebre, Faió i Nonasp. En sentit contrari, el recorregut entre Flix i Barcelona és l’habitual, mentre que l’autobús del trajecte entre Riba-roja d’Ebre i Flix surt quinze minuts abans del que ho feia el tren en el seu horari habitual.

L’objectiu que tenen les obres entre Faió-La Pobla de Massaluca-Riba-roja d’Ebre és modernitzar la infraestructura en dos túnels i completar així les obres del passat estiu al túnel de l’Argentera. Són uns cinc quilòmetres d’obra, si es té en compte el túnel, les dues parts del túnel i tots dos. D’aquesta manera, es milloraran les condicions de seguretat, regularitat, eficàcia i fiabilitat de la infraestructura.

"VOX demana retirar els símbols independentistes dels espais públics de Tarragona" "Dues ciutats tarragonines tindran el primer bus autònom de Catalunya"