Les comarques de Tarragona inicien la campanya contra l'eruga processionària

Aquestes erugues verinoses són un risc per als humans, per a les plantes i per als animals
Imatge d'arxiu de la processionària del pi, un insecte verinós molt habitual | TarragonaDigital.com

 

La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat ha confirmat aquest dijous, 19 de setembre, que el pròxim dilluns inicarà la campanya de tractaments aeris per acabar amb l'eruga processionària al territori, un insecte verinós autòcton que suposa un risc per a les persones, els pins, i especialment animals com els gossos, als quals els pot causar la mort si els arribessin a ingerir.

 

 

Aquesta eruga és habitual als pins mediterranis, i el tractament aeri és le més eficaç contra ella. Les lesions més típiques que provoca la processionària són inflamació de la boca, llengua i llavis; inflamació de les parpelles, úlceres a la còrnia o urticàries i al·lèrgies a la pell, entre d'altres. La campanya d'enguany incidirà en especial a les comarques del Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà, on s'incrementarà notablement l'actuació.

 

Les comarques del Baix Camp, Baix Penedès i la Conca, on més s'incrementarà el tractament contra la processionària

Agricultura matisa que «l’objectiu d’aquests tractaments no és erradicar aquest organisme sinó contribuir a l’equilibri natural de les seves poblacions a les pinedes», i el producte amb què intentarà reduir la plaga és biològic per tal de no malmetre ni el medi ambient ni els organismes de la zona. «No està classificat ni com a tòxic ni com a perillós», matisen.

 

Alguns punts de la demarcació com el barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau o la urbanització del Parc Francolí ja han manifestat en diverses ocasions la seva preocupació per la presència d'aquests perillosos animals, especialment per aquelles famílies que tenen mascotes i que, per tant, es veuen amenaçades. Segons l'Administració pública, l'índex d'èxit d'aquest nou tractament supera el 90% dels casos.

 

També et pot interessar