GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Rebutgen que els Mossos retirin o despintin llaços, com a Falset fa uns dies

Despinten un llaç amb la senyera de l'institut Priorat de Falset
El mural amb el llaç pintat de l''institut Priorat de Falset abans que fos esborrat pels Mossos d'Esquadra | Twitter

 

Davant els fets del passat dijous, 21 de març on diversos agents dels Mossos d'Esquadra van entrar als centres educatius amb l'objectiu de retirar elements que es consideressin de caràcter polític, la secció sindical de CGT Ensenyament a la demarcació de Tarragona ha mostrat el seu rebuig davant dels fets. Denuncien que rebutgen «la intromissió d'aquest cos policial en les escoles i institut del nostre país».

 

CGT Ensenyament Camp de Tarragona rebutja l'acció dels Mossos

Els agents van entrar a aquells centres que es converteixen en col·legis electorals amb l'objectiu de retirar tots els elements vinculats amb simbologies polítiques, bàsicament «banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles» i també «fotografies de candidats o polítics, així com pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars», detalla la CGT Ensenyament.

 

Els Mossos van entrar a diversos centres educatius | Cedida

 

«La darrera acció supera qualsevol passada»

Des de 'Deixem de ser una Illa-CGT al Camp de Tarragona' han enviat un comunicant manifestat el seu descontentament. El sindicat argumenta que «aquesta darrera ingerència que ara hem patit supera qualsevol acció passada». D'altra banda expliquen que «fa anys que policies armats entren als nostres col·legis amb l'excusa de fer tallers diversos i continuem demanant que deixin d'entrar-hi armats, amb pistola i altres armes penjades del seu cos mentre fem classe».

 

En aquesta línia el sindicat demana a la Conselleria d'Interior i a la d'Ensenyament que tirin enrere aquesta mena d'actuacions contra els centres educatius catalans. També demanen les dimissions dels consellers Buch i Bargalló si aquests prenen «les decisions de no fer en relació al tema, demanem que per dignitat, dimiteixin».

 

La paret on hi havia pintat el llaç amb la senyera de Catalunya a l'institut Priorat de Falset, esborrat pels Mossos d'Esquadra. | twitter

 

Despinten un llaç amb la senyera de l'institut Priorat de Falset

Els Mossos d'Esquadra amb l'ajuda del personal de l'institut Priorat de Falset van esborrar aquest divendres un mural amb un llaç pintat amb la senyera de Catalunya ubicat en un centre. Segons l'alcalde del municipi, Jaume Domènech, es va pintar en unes jornades culturals fa uns anys en defensa de la llengua i no té res a veure amb el procés sobiranista.

 

Davant d'aquesta situació, el batlle lamenta la manca de llibertat d'expressió i de respecte. «La política ho ha de solucionar. Això el que està fent és una espiral que cada vegada es retroalimenta més», ha sostingut.