Ciutadans reclama al Govern català un pla de xoc per reduir les llistes d’espera a Tarragona

Segons el partit els pacients han d’esperar fins a cinc mesos per fer-se una mamografia a Reus o set per una intervenció d’hèrnia al Joan XXIII

Ciutadans reclama al Govern català que tiri endavant un pla de xoc per reduir els llistes d'espera a Tarragona. La diputada tarragonina Lorena Roldán retreu als partits independentistes que no vulguin aplicar mesures concretes per solucionar aquesta qüestió. Roldán ha fet aquestes declaracions a la comissió de Salut que s'ha celebrat al Parlament de Catalunya.

Pla de xoc per reduir les llistes d’espera

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons la diputada els pacients han d'esperar cinc mesos per fer-se una mamografia a Reus o set mesos per una intervenció d'hèrnia a l'Hospital Joan XXIII. A més, segons aquest partit, l'hospital tarragoní és el centre amb les llistes d'espera més llargues de Catalunya en l'especialitat de dermatologia.

Per això Roldán retreu que el Govern «no s'hagi volgut comprometre a aplicar mesures concretes i específiques per reduir les llistes d'espera a la regió sanitària de Tarragona». I ha afegit que el Govern segueix demostrant que «no vol treballar per solucionar els problemes reals dels ciutadans». I ha afegit: «Darrere de les xifres de les llistes d'espera el que hi ha són persones, famílies que estan esperant per una intervenció, un tractament o una prova, persones que prou angoixa tenen per a haver d'esperar mesos per rebre l'atenció que necessiten».

Comissió de Salut al Parlament

Roldán ha aprofitat la comissió de Salut per retreure també al Departament que no s'hagin publicat els temps d'espera per fer-se algunes proves, com ara un TAC. A la reunió la diputada  també ha aprofitat per preguntar per l'obertura de la segona sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XIII.

Aquest espai està finalitzat però de moment no s'ha posat en marxa per uns problemes al sostre. «És un servei indispensable i cal garantir que estigui operativa durant les 24 hores, per oferir una atenció adequada i evitar trasllats a Barcelona», ha dit. També ha lamentat que el govern no hagi volgut obrir el CAP de Cunit a la nit i durant el cap de setmana.