Concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació a Rasquera, Salou i Reus

Tots els concerts seran a les 20.00 hores i se celebraran els dies 12, 13 i 14 de juliol
Aquest diumenge, 14 de juliol, se celebrarà el concert de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona al Teatre Bartrina de Reus, en el qual assistirà la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó | ReusDiari.cat
 

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) oferirà, al llarg d'aquest cap de setmana, tres concerts d'accés gratuït. Aquests concerts se celebren com a cloenda de l'estada anual que se celebra des de dilluns a Rasquera, a la Ribera d'Ebre. L'estada anual de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic dels tres centres d'educació musical de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa. 

 

Horari i localitzacions dels tres concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona

Tots els recitals seran a les vuit del vespre i el calendari dels concerts és el següent: aquest divendres, 12 de juliol, la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona serà al Centre Cultural de Rasquera per oferir les seves peces. Aquest dissabte, 13 de juliol, passaran pel Teatre Auditori de Salou (TAS), al Tarragonès; i, finalment, aquest pròxim diumenge, 14 de juliol, seran al Teatre Bartrina de Reus, al Baix Camp. 

 

Destacar que la nova presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, assistirà al concert que se celebrarà aquest diumenge, 14 de juliol, a les 20.00 hores al Teatre Bartrina de Reus. 

 

Projecte pedagògic a Tarragona

L'estada anual que ofereix la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona es tracta d'un projecte pedagògic que permet viure la música de manera conjunta durant una setmana entre assajos i convivència. Els alumnes dels conservatoris de Reus, Tarragona i Tortosa treballen, conjuntament, amb l'objectiu de formar una agrupació que superi les seves pròpies expectatives. A més, durant aquesta setmana, els participants preparen un repertori perquè un director amb renom el dirigeixi. 

 

Aquest any, l'estada ha tingut lloc a la casa de colònies Ca Manxol, a Rasquera, del 8 al 12 de juliol. La directora convidada ha estat Helena Bayo i també ha comptat amb la participació d'alumnes d'altres escoles de la demarcació com el Conservatori de la Lira Ampostina, l'Escola de música de la Selva del Camp, el Conservatori de Vila-Seca o l'Escola Municipal d'Altafulla. 

 

 

 

Més notícies de la categoria Comarques