La Creu Roja repartirà més de 300 tones d'aliments a la regió de Tarragona

La Creu Roja distribuirà més de 300 tones d'aliments a les comarques de Tarragona

El repartiment beneficiarà 14.680 persones, en la tercera fase del Programa 2018 d’Ajuda Alimentària

La Creu Roja distribuirà 313.785 quilos d’aliments entre les persones més vulnerables de la regió de Tarragona. Aquesta acció forma part de la tercera fase del Programa 2018 d’Ajuda Alimentària de l’organització, una iniciativa finançada en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i, en un 15%, pel pressupost del govern central.

16,4 milions de quilos d'aliments a tot l'Estat

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En aquesta fase, el programa beneficiarà 14.680 persones vulnerables a les comarques de Tarragona, que rebran aliments a través d’un total de 45 entitats associades, entre les quals hi ha ajuntaments, consells comarcals, assemblees locals de la Creu Roja, Càritas i altres entitats. Les ajudes, en total, inclouen la distribució de 16,4 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat espanyol, mitjançant 2.500 organitzacions que repartiran menjar a més de 639.000 persones.

Arreu d’Espanya, el repartiment del Programa l’efectuen la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat, amb un total de 6.000 entitats associades a l’acció. Els productes, precisament, estan destinats a persones desfavorides, perquè puguin preparar un àpat complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, nadons inclosos.

Aliments «de caràcter bàsic i poc peribles»

Tal com apunta la Creu Roja, els aliments «són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge». La «cistella d’aliments» de l’entitat solidària inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d’oliva i conserva de sardina en oli vegetal.

Amb tot, es tracta de menjars especialment nutritius, «que contribuiran a satisfer les necessitats de les persones adules» i, de manera especial, «dels nadons». La cistella, explica l’organització, ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d’Aliments, la Creu Roja i d’experts en nutrició de diferents ministeris de l’Estat.

Et pot interessar: