Els cursos de català del CNL ja compten amb més de 600 alumnes aquest abril

El Centre de Normalització Lingüística ofereix un ventall de cursos de català de diferents nivells
Imatge d'un grup d'alumnes del nivell B1 de Reus del segon trimestre | Cedida
 

El tercer trimestre del Centre de Normalització Lingüística (CNL) ha començat aquest mes d'abril i, en aquesta ocasió, ho ha fet amb un total de 607 alumnes inscrits als diferents cursos, des del nivell Inicial fins al de Suficiència 3. El que ha tingut més èxit ha sigut el Bàsic 1, destinat a persones que no saben parlar gens el català i no l'entenen o l'entenen molt vagament. Els cursos es realitzen a Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i a Falset

 

Nous alumnes gràcies a una subvenció

El CNL, coneixent l'alta demanda, va iniciar un total de cinc cursos del nivell B1 en horari de matí, migdia, tarda i vespre. Gràcies a una subvenció de la Fundació Privada Reddis, s'ha pogut obrir un altre curs en horari de vespre. Això ha permès que 24 persones més, entre elles refugiats del Centre d'Acollida de Reus i adolescents estrangers sense referents majors de 16 anys, trobessin una plaça i hagin pogut començar a estudiar la nostra llengua

 

Els alumnes dels cursos de nivell Bàsic 1 són, majoritàriament, joves procedents d'Amèrica del Sud o del Nord d'Àfrica. En una menor proporció, també hi trobem persones vingudes de l'Estat espanyol o d'altres països d'Europa i del món.  

 

A l'estiu també hi ha oferta de cursos

El pròxim període d'inscripció als cursos de català del CNL serà a finals de juny. A l'estiu l'oferta de cursos és més reduïda i es fan, de forma intensiva, durant el mes de juliol de dilluns a divendres en horari de matí. 

 

La presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística, M. Dolors Sardà, ha mostrat la seva satisfacció per la gran demanda dels cursos i apunta que això significa que hi ha un alt interès per aprendre el català. 

 

El SOC també ofereix cursos de català

D'altra banda, aquesta setmana també s'ha iniciat un altre curs de B1 intensiu al matí que forma part del programa Aprèn.cat del Servei d'Ocupació de Catalunya. En aquest cas, està dirigit a persones aturades derivades per l'Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya. Continuarà amb un B2 i un B3 també intensius i finalitzaran abans de l'estiu. 

 

També et pot interessar