INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La Diputació col·labora amb 300.000 euros en més de 150 esdeveniments esportius

Aquest és el tercer any que es convoquen aquestes subvencions, que permeten potenciar l'esport i el desenvolupament econòmic local a les comarques de Tarragona
Imatge de la 40a Cursa Atlètica de l'Espluga de Francolí | TarragonaDigital.com
 

La Diputació de Tarragona ha col·laborat enguany en la realització d'un total de 157 esdeveniments esportius arreu de les comarques de Tarragona, amb una inversió de 300.000 euros. Aquesta quantitat s'ha repartit entre ajuntaments i entitats per contribuir en el finançament d'aquestes activitats esportives que tenen un caràcter singular i extraordinari.

 

D'aquesta manera, la Diputació segueix amb la línia dels dos darrers anys, permetent, així, fomentar la pràctica de l'esport i les competicions esportives als municipis de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A més, les subvencions també s'atorguen per tal de potenciar el desenvolupament econòmic local i la cohesió social.

 

El 25 per cent es destina a activitats organitzades per consistoris, la resta a entitats

Del total de la inversió, gairebé 75.000 euros els reben ens locals per l'organització de curses, jornades o tornejos, entre elles activitats com el Torneig de Futbol de Vilabella, la VI Firaesports de Vilanova d'Escornalbou, la 32a Mitja Marató del Vendrell, la XII Cursa de Muntanya de la Vila de Falset, la celebració del Centenari del CD Alcanar o l'Ultra Trail Estels del Sud, entre molts altres.

 

Pel que fa a les entitats esportives, la Diputació els atorga la major part del pressupost, que enguany supera els 225.000 euros, que es destinen a 106 esdeveniments. Alguns d'aquests són el Torneig Internacional d'Escacs de Valls, la XII Pujada al Montsià «Memorial Francesc Bort», les activitats esportives del 75è aniversari del Club Bàsquet l'Arboç, la V Marató del Priorat, les competicions de natació del CN Reus Ploms o el quinzè Torneig Internacional TGN Bàsquet Cambrils.

 

Concretament, els imports es destinen a qüestions com el pagament de les despeses de monitoratge, de contractació de serveis esportius, llicències, arbitratges, assegurances o revisions mèdiques. Però també es destina a despeses de transports, a l'adquisició de material esportiu, al lloguer d'instal·lacions i a altres despeses com trofeus, obsequis o marxandatge.

 

Imatge les 24 hores de natació del CN Tàrraco | CN Tàrraco

 

La Diputació també dóna suport a l'esport base col·laborant amb els Consells Comarcals

D'altra banda, la Diputació de Tarragona col·labora amb els Consells Comarcals amb la intenció de fomentar l'esport base entre els estudiants en edat escolar, els hàbits saludables i l'educació a través de l'esport. L'aportació econòmica també permet que els nens i nenes aprenguin activitats esportives noves i que no tenen oportunitat de practicar a l'escola. 

 

 

 

Més notícies de la categoria Comarques