GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Valls, Falset, Montblanc i Gandesa, amb fibra òptica l'any 2020

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i el president de la Diputació de Tarragona han mantingut una reunió de treball aquest dijous a Tarragona
El president de la Diputació, i membres del seu equip, amb el conseller Puigneró a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha mantingut una reunió de treball, aquest dijous 26 de juliol, amb el president de la Diputació Provincial de Tarragona, Josep Poblet. Sobre la taula «una de les polítiques més importants del segle XXI que és disposar de connectivitat i de bona connectivitat».

 

  

En clau tarragonina també s’ha parlat de la manca de connectivitat de quatre capitals de comarca de la província: Gandesa, Falset, Valls i Montblanc. Puigneró ha afirmat que «el pressupost de la Generalitat és de8-9 milions d’euros per tal de connectar les mateixes».  L’objectiu del Govern de la Generalitat és arribar l’any 2020 amb totes les capitals de comarca connectades.  El president de l’ens supramunicipal ha afegit que «Gandesa, Falset, Valls i Montblanc són capitals de comarca que pateixen el problema de la despoblació».

 

Objectiu: 2023

 

  

Una altra data que també està al calendari de treball és 2023 com l’any en què «donarem cobertura, amb fibra òptica, a tots els municipis de més de 50 habitants», segons ha avançat el conseller.  «I treballem plegats amb la Diputació de Tarragona, i per això som aquí, perquè la fibra òptica es desplega per carreteres que són normalment titularitat o de la Diputació o del municipi», ha afegit Puigneró.

  

  

Per la seva banda, Josep Poblet ha valorar «la possiblitat que tenim avui de presentar-li al conseller el nostre mitjà digital actiu». Es tracta de la plataforma Actio, de la Diputació de Tarragona, que promou l’administració electrònica entre els ajuntaments de la demarcació.

  

  

Poblet ha posat l’accent en el fet que «el desplegament digital a Catalunya pot ser l’eina clau per salvar als pobles petits i permetre que la gent s’hi instal•li i es pugui desenvolupar familiar, laboralment...».  «És l’alternativa al model agrari, clarament en recessió, del que han viscut molts dels pobles nostres de l’interior» ha declarat el president de la Diputació.