escola el montmell

Maspujols i el Montmell tindran escoles noves abans del 2023

Tarragona tindrà un nou institut a la Vall de l'Arrabassada | Als Pallaresos s'ampliarà l'institut actual

El Departament d'Educació preveu construir des d'aquest 2019 i fins al 2023, com a mínim 27 escoles i instituts nous amb un pressupost de 104 milions d'euros. Així ho ha aprovat aquest dimarts el consell executiu en un encàrrec a infraestructures.cat. Segons ha explicat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, les obres aprovades formen part de la primera fase del pla de construccions previstes per als pròxims set anys, i corresponen a 21 noves construccions, 5 grans ampliacions i 1 rehabilitació integral. Les noves edificacions, que es començaran a construir de forma esglaonada, seguiran els nous criteris constructius que volen complir amb les necessitats de la «nova realitat pedagògica a les aules» i comportaran la retirada d'un centenar de mòduls prefabricats.

Maspujols i el Montmell tindran noves escoles

A la demarcació de Tarragona, el conseller ha anunciat dues escoles noves. Una estarà situada a la comarca del Baix Penedès, concretament, al Montmell. En aquest sentit, el municipi baixpenedesenc comptarà amb  una nova Escola Teresa Godes i Domènech, ja que l'actual compta amb aquest mateix nom i es mantindrà. En l'actualitat, aquesta compta amb uns barracons, els quals són utilitzats com aules. 

Un altre municipi que comptarà amb una nova escola serà el de Maspujols, a la comarca del Baix Camp. El col·legi que porta per nom el de la localitat, deixarà de banda els barracons. Aquest és l'objectiu des del Departament d'Educació per fer obres en diversos centres educatius i, de retruc, deixar a un costat els mòduls prefabricats que hi ha actualment.

Escola de Maspujols
L'Escola de Maspujols està entre els 27 centres educatius que reformarà la Generalitat | Google Maps

 

A més d'aquests dos centres educatius, des de la Generalitat també hi ha previst fer reformes en l'Institut dels Pallaresos, el qual s'ampliarà amb un nou edifici i, així, desapareixeran els barracons. En aquest cas, el pressupost de les obres, ja licitades, és d'uns 2,5 milions d'euros i el termini d'execució d'un any i dos mesos. A la ciutat de Tarragona, en un període de tres anys, també hi haurà un nou institut. Estarà ubicat a la Vall de l'Arrabassada, al costat del que serà la nova escola de l'Arrabassada. Així doncs, el 2021 s'esperà comptar amb un nou institut a la ciutat de Tarragona.