Gairebé 3.000 casos de frau elèctric registrats a Tarragona durant el 2018

A Catalunya hi ha hagut un total de 26.400 casos durant aquest passat any | S'han recuperat més de 289 milions de quilowatts «fantasma»

Endesa ha fet un recompte de casos de frau elèctric que hi ha hagut durant l'any 2018 a Catalunya. En aquest cas, la companyia va detectar un total de 2.795 expedients oberts a la regió de Tarragona. Tanmateix, pel que fa als quilowatts defraudats, altrament anomenats «fantasma», a les comarques tarragonines Endesa n'ha recuperat un total de 37.658.545 kWh. Pel que fa a defraudament elèctric a Catalunya, Tarragona és la segona província on més kWh d'energia s'han defraudat, mentre que és la tercera en nombre de casos.

Endesa registra 26.439 casos de frau elèctric a Catalunya

Durant el 2018, Endesa ha registrat 26.439 casos de defrudament elèctric al territori català. El frau elèctric el realitzen mitjançant mètodes antireglamentaris, com empalmaments il·legals a la xarxa per part d'usuaris sense contracte, doble escomeses o manipulació dels equips de mesura. 

La província on hi ha hagut més casos és Barcelona, on  s'han registrat 19.739 expedients, defraudant un total de 217.170.223 kWh. D'altra banda, en menor mesura, hi ha la regió de Girona, que té més casos expedientats que Tarragona, amb 3.225, però amb menys quilowatts «fantasma» registrats, més de 27 milions. Finalment, Lleida està a la cua i és on es registren menys casos de frau elèctric. Només n'hi ha 680 expedients i s'han defraudat més de 7 milions de quilowatts.

En total, a Catalunya, Endesa ha recuperat més de 289 milions de quilowatts «fantasma» defraudats.

Endesa registra 2.795 casos de frau elèctric a Tarragona durant el 2018 | TarragonaDigital

 

Les connexions il·legals suposen un gran risc

La defraudació de fluix elèctric pot suposar un greu risc per la seguretat i la salut de les persones, tant pel propi defraudador com pels que el rodegen i, alhora, posen en risc la seguretat de les instal·lacions i dels béns immobles. En els darrers anys, s'han registrat nombrosos casos d'incendis en instal·lacions i habitatges com a conseqüència d'aquestes manipulacions. Tanmateix, aquestes instal·lacions elèctriques manipulades poden provocar sobrecàrregues a la xarxa no previstes, amb la conseqüent desconnexió de fusibles de centres de transformació, fet que es tradueix en talls de llum i deteriorament de la qualitat del servei. 

També et pot interessar...


Comentaris