Arrenca el Gran Recapte dels Aliments 2018 a les comarques de Tarragona

Uns 4.500 voluntaris seran als 360 punts de recollida de tota la demarcació
El Gran Recapte dels Aliments tindrà lloc entre aquest divendres i dissabte, 30 de novembre i 1 de desembre. | Arxiu

 

Aquest divendres, 30 de novembre, i també aquest dissabte, 1 de desembre, els supermercats i botigues d'arreu de Catalunya acullen el Gran Recapte dels Aliments, que arriba a la seva desena edició. La Fundació Banc dels Aliments organitza aquest esdeveniment que es va iniciar el 2009 des dels bancs de Barcelona i Reus i que, arran de l'impacte de la crisi i el creixement de la pobresa, es va magnificar a tot el país.

 

Quanta gent atén el Banc dels Aliments a Tarragona?

A dia d'avui, el Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona dona menjar a 145 entitats benèfiques de la zona. Cada dia, gràcies a la seva tasca, reben aliments més de 25.000 persones només a la demarcació de Tarragona. En tot l'any passat, van repartir gairebé 2,8 milions de quilos d'aliments.

 

De tota aquesta ingent quantitat, un 25% es dona durant el Gran Recapte dels Aliments. Arriba, doncs, una nova edició d'un esdeveniment clau per atendre les necessitats bàsiques de la capa menys privilegiada de la ssocietat tarragonina.

 

L'oli, la llet i les conserves de peix i de verdures són els aliments que es necessiten més. | TarragonaDigital.com

 

Quan i on se celebra el Gran Recapte dels Aliments?

El Gran Recapte dels Aliments té lloc aquest divendres, 30 de novembre, i aquest dissabte, 1 de desembre, al llarg de tota la jornada d'obertura dels establiments comercials: des de primera hora del matí fins a darrera hora del vespre. A la demarcació de Tarragona hi ha un total de 360 punts de recollida, coberts cadascun d'ells per un grup de persones que hi participen de manera voluntària.

 

Quanta gent col·labora al Gran Recapte dels Aliments?

A les comarques de Tarragona, hi ha una necessitat d'uns 4.500 voluntaris. Les places han quedat cobertes pràcticament al 100%, si bé és cert que des del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona recordaven la nit d'aquest dijous a TarragonaDigital.com que encara hi ha necessitat d'unes 50 persones entre les ciutats de Tarragona i Reus.

 

Es tracta, però, de voluntaris addicionals, que els servirien per optimitzar la feina. Amb la gent ja apuntada ara, però, el Gran Recapte dels Aliments està garantit a tots els punts de recollida previstos arreu de la demarcació.

 

Voluntaris calafellencs del Gran Recapte dels Aliments de 2017. | Ajuntament de Calafell
 

Com puc col·laborar amb el Gran Recapte dels Aliments?

Una forma evident és apuntant-vos a la llista de voluntaris per cobrir el personal addicional que convé a Tarragona i Reus, aquesta cinquantena de places. Per fer-ho, cal que truqueu urgentment al telèfon 977 75 74 44, a partir de les nou del matí d'aquest divendres, 30 de novembre. Hi ha dues menes de voluntaris: els recaptadors, per als propers dies, i els classificadors, que s'encarregaran de distribuir els productes a partir de diumenge.

 

L'altra forma de col·laboració, però, és donant aliments als voluntaris que seran als punts de venda dels supermercats del vostre barri o localitat.

 

Quins productes es poden donar al Gran Recapte dels Aliments?

Bàsicament, es recullen aliments que siguin d'un elevat valor nutritiu i que, a més, siguin de llarga durada pel que fa a la caducitat. Els productes més demandats, en aquest sentit, són l'oli, la llet i les conserves de verdures i de peix.