El mal temps frena l'alta ocupació turística a les comarques de Tarragona

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme ha qualificat la Setmana Santa de «normal» i «sense excessos»
El mal temps ha provocat que no s'hagi arribat a la plena ocupació en municipis com Salou, Cambrils o La Pineda.   | ACN

 

El mal temps ha provocat que el turisme a les comarques tarragonines no hagi estat de plena ocupació durant la Setmana Santa. La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) encara no té les xifres d'ocupació i té previst donar els resultats a mitjans de setmana. De tota manera, afirmen que les primeres sensacions no són gaire positives. «Ha estat una Setmana Santa normal, sense cap excés», ha assegurat Joan Anton, portaveu de la FEHT. 

 

 

La pluja i el vent frenen l'arribada de turistes a les comarques de Tarragona

La climatologia adversa dels últims dies ha afectat l'arribada de turistes a la regió. Encara que des de la FEHT asseguren que no han patit cancel·lacions, expressen que «per Setmana Santa hi acostuma a haver moltes reserves d’última hora que no s’han acabat fent». En alguns casos, segons explica Joan Anton, hi ha hagut clients que han finalitzat l’estada un dia abans a causa del mal temps i les terrasses dels establiments no s’han pogut aprofitar com desitjaven. 

 

Pronòstics del 85% que no s'han acabat complint

Els pronòstics de l’entitat situaven l'ocupació al voltant del 85%. Aquestes bones previsions, en bona part, eren a causa del turisme esportiu que atreu un elevat nombre d'esportistes nacionals i internacionals. La procedència dels turistes que han estat a la demarcació de Tarragona principalment han estat catalans i de la resta de l’Estat, juntament amb «els primers estrangers» de la temporada. Malgrat això, en ciutats com Tarragona els hotelers es mostraven molt esperançats amb reserves superiors al 90%

 

Els allotjaments rurals de l'Ebre, una excepció

Pel que fa als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, Aturebre ha confirmat que s'han complert les previsions i s'ha omplert el 90% de l'oferta. El portaveu de l’entitat, Juanjo Bel, ho ha valorat positivament, malgrat que s’ha mostrat preocupat perquè ha estat una xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat, que va fregar el 95%.