Més d’un centenar de persones es manifesten a Tarragona per revertir les retallades en ensenyament

«Ve d'una hora i va de ràtios» ha estat el lema escollit pels sindicats, que s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco a les dotze del migdia
Més d'un centenar de persones s'han manifestat a Tarragona per revertir les retallades en ensenyament. | USTEC

Més d'un centenar de persones s'han manifestat aquest dijous a Tarragona per reclamar que es reverteixin les retallades en ensenyament. La protesta estava convocada per USTEC, ASPEPC, CCOO, CGT i UGT i reclamava també un major finançament en l'àmbit educatiu. «Ve d'una hora i va de ràtios» ha estat el lema escollit pels sindicats, que s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco a les dotze del migdia, on ha començat la marxa.

Un centenar de mestres reclamen la reversió de les retallades a Tarragona

La protesta s’emmarca en la jornada de vaga de mestres i professors a les escoles i instituts. Segons les dades del sindicat USTEC-STES, secunden l’aturada al voltant d’un 15% dels 2.500 docents del Camp de Tarragona que estaven cridats a participar-hi. 

Sota el lema «Ve d’una hora i va de ràtios. Revertim les retallades», la manifestació ha sortit de la Rambla Nova, a l’alçada de la plaça Imperial Tarraco, i ha acabat davant els serveis territorials d’Educació, al carrer Sant Francesc. En aquest punt, els sindicats han llegit el manifest unitari. 

Major finançament i reducció de l'horari lectiu, principals reclamacions

A més de reclamar que es reverteixin les retallades, els mestres de l'educació pública han demanat durant la manifestació un augment en el finançament i una reducció de l'horari lectiu. Els sindicats demanen tornar a l'horari de l'any 2010, quan a Secundària es feien 18 hores i a Primària 23. Són dues hores afegides que van sumar-se en els anys 2011 —la Generalitat de Catalunya, per ordre de la consellera Rigau— i 2012 —el govern estatal, en mans del ministre Wert—. 

També et pot interessar: 

"Inversió milionaria de l'ACA en millores del cicle de l'aigua a la regió de TGN" "PROCÉS CATALÀ: Fiscalia es pronuncia sobre l'autoinculpació dels Avis i Àvies per l'1-O"