El republicà Òscar Peris repeteix com a delegat del govern a Tarragona

La també vallenca Raquel Sans el substituirà al seu escó parlamentari
Òscar Peris tornarà a ser el delegat del govern de Catalunya a Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

No hi ha hagut sorpreses i, després que el passat 25 de juny es nomenés Joan Sabaté com a subdelegat del govern espanyol a Tarragona, aquest dimarts, 17 de juliol, s'ha sabut que Òscar Peris repetirà com a delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona. Peris va ser el cap de llista dels republicans per la circumscripció de Tarragona als passats comicis autonòmics, celebrats el 21 de desembre, en què ERC va obtenir vora 105.000 vots, el 23,73% dels sufragis, va esdevenir segona força —tan sols per darrere de Cs— i va obtenir cinc diputats.

Òscar Peris repeteix en el càrrec

Nascut l'any 1974 a Valls, Òscar Peris va ser nomenat delegat del govern a Tarragona després que Junts pel Sí accedís al govern català el gener de 2016, amb Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, Peris i la resta de delegats territorials van quedar cessats el 31 d'octubre de 2017.

Ara, després de la formació del govern de Quim Torra, de coalició entre Junts per Catalunya i ERC, els republicans conserven la delegació del govern a Tarragona i segueixen confiant aquesta responsabilitat a Peris, que també és tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Turisme a l'Ajuntament de Valls.

Imatge d'arxiu de Raquel Sans, periodista que es convertirà ara en diputada al Parlament. | Cedida

 

Raquel Sans substituirà Òscar Peris

Ara, però, Òscar Peris haurà de renunciar a la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya. D'aquesta manera, la número 6 d'ERC per Tarragona serà qui el substitueixi al Parlament de Catalunya. Es tracta de la periodista vallenca Raquel Sans, que de fet va ser la cap de gabinet de Peris a l'anterior etapa a la delegació del govern. Sans és periodista i ha treballat a diversos mitjans de comunicació a les comarques de Tarragona, en especial amb informacions vinculades al fet casteller. Ara, fa el salt defintiu a la vida política.

Peris a Tarragona, Regull al Penedès i Pallarès a l'Ebre

Les comarques de Tarragona, però, queden dividides en tres delegacions diferents. A banda de Peris a la regió tarragonina estricta, el Baix Penedès queda per primer cop integrat a la delegació del Penedès, que és de nova creació. El seu primer delegat serà un històric: l'alcalde de Vilafranca del Penedès des de 2009, Pere Regull, del PDECat.

També serà neoconvergent, com fins ara, la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, que seguirà ostentant qui va ser, durant 22 anys, l'alcalde d'Arnes, Xavier Pallarès.

"AGENDA: Els plans que us recomanem per fer aquest cap de setmana a Tarragona!" "La URV, entre les 100 millors universitats d'Europa en excel·lència en docència"